Webtekno Takipçileri, YouTube Premium Hakkında Son Sözü Söyledi

75
19
4
1
1
Geçtiğimiz hafta Türkiye’de faaliyete başlayan YouTube Premium, ilk 3 ay ücretsiz olmasıyla olumlu tepkiler topladı. Ancak sonrası için pek de umut vadetmiyor. Aylık minimum 16,99 TL’lik ücret, takipçilerin önemli bir kısmına göre çok yüksek ve sunulanı karşılamıyor.

Her yanımızın ücretli servis olduğu günümüzde, Türkiye’de yeni bir isim daha bizleri karşıladı. YouTube’un ücretli sürümü olan YouTube Premium, geçtiğimiz hafta Türkiye’de hizmete girdi. İlk 3 ay ücretsiz ve sonrasında minimum 16,99 TL aylık ödeme talep eden servis, reklamsız ve onlarca ücretsiz içeriğe sahip bir kütüphane sunuyor.

YouTube Premium’un en çok öne çıkan özelliği ise YouTube Music. Zira Spotify gibi ciddi rakiplerinden çok daha zengin ve geniş bir arşivi bulunan Music platformunda bulamayacağınız şarkı yok. Sadece Music abonesi olmanın bedeli de Spotify ile aynı düzeyde. Aylık 13,99 TL. Yani YouTube Premium’un en büyük parçası Music ve sadece 3 TL farkla özel içeriklere, reklamsız YouTube’a erşime şansı var.

youtube

Geçtiğimiz hafta ise konu hakkında sizlerin görüşünü almak için bir anket başlattık. Hafta sonu boyunca katılıma açık olan ankete 2654 okuyucumuz oy verdi:

Soru: YouTube Premium para harcamaya değer mi?

  • Hayır, değmez. Çok eksiği var: %74
  • Evet, değer. Olumlu yönleri benim için yeterli: %26

Aslında tablo ortada ve lafı çok uzatmaya gerek yok. YouTube Premium’un en büyük sıkıntısı, en azından şimdilik, Premium olduğunu hissettirememesi. Temel olarak standart YouTube’un üzerinde bir ek paket gibi gözüken servis, reklamsız olması ve arka planda oynatma yapmaya izin vermesi dışında bir argüman sunmuyor. Bu nedenle kullanıcılara ücretsiz sürümden farkını net şekilde hissettiremiyor. Haliyle bu eksiklik anket sonuçlarına da yansıyor.

youtube premium

Şu an için YouTube Premium’a dahil olan Youtube Originals konusunda da elimiz boş. Yani en büyük argüman olarak gözüken özel içerikler konusunda da YouTube, Türkiye’de zayıf. Zamanla yapılacak güncelleştirmeler ve üretilen özel içerikler bu durumu değiştirebilir. O vakit geldiğinde ise YouTube Türkiye’nin pazarlamaya çok fazla yatırım yapması gerekecek.

75
19
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
75
19
4
1
1