Güç Yüzükleri Hakkında Ortaya Atılan Müthiş Teori: Aslında Filmlerden Tanıdığımız Biri Dizide Olabilir

15
6
3
3
1
Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisinde kim olduğu hala tam bilinmeyen Halbrand'la ilgili pek çok teori ortaya çıkıyor. Bugün sizlere bu teoriler arasında dikkat çeken, Halbrand'ın aslında Ölülerin Kralı olduğunu iddia eden bir teoriden bahsedeceğiz.

Amazon Prime'ın Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri dizisi bizleri uzun bir aradan sonra yeniden Orta Dünya'ya götürdü. Bu sefer bu dünyanın çok daha eski zamanlarını, Galadriel'in genç bir savaşçı olduğu dönemlerini izlediğimiz dizi her ne kadar insanları ikiye bölmüş olsa da pek çok açıdan ilgiyle merak ediliyor. 

Dizi sadece kitaplardaki karakterler üzerinden gitmiyor. Bu karakterlere ek olarak Amazon'un ürettiği bazı orijinal karakterler de var. Bu karakterler de haliyle bilinmezlik yaratarak pek çok hayran teorisinin oluşmasına yol açıyor. Tüm bu karakterler arasında teorisi en çok üretilen karakter ise Halbrand oldu. Güney Toprakları'nın meşru kralı olduğu öğrenilen Halbrand, gerçekten orijinal bir karakter mi, yoksa herkesin tanıdığı bir karakterin geçmişi mi anlatılıyor? Tüm bunları dizinin ilerleyen bölüm ve sezonlarında göreceğiz, ancak Halbrand'la ilgili ortaya atılan teorilerden birisi, hayranları bir hayli heyecanlandırabilir. 

The Rings of Power, The Boys, Invincible gibi içerikleri izlemek, ücretsiz oyunlar almak ve alışverişte hızlı teslimat, ücretsiz kargo gibi fırsatlardan yararlanmak için Amazon Prime'a buradan üye olabilirsiniz. 

Büyük umutlar bağlanan Halbrand aslında Ölülerin Kralı mı?

Halbrand

Halbrand üzerine pek çok teori üretiliyor, ancak en somut iddialardan biri Ölülerin Kralı olduğu üzerine. Bu teoriyi anlamak için öncelikle Ölülerin Kralı'nın kim olduğunu öğrenmemiz gerekiyor.

Ölülerin Kralı, İkinci Çağ'da doğmuştu ve silah olarak mızrak kullanıyordu.

ölülerin kralı

Aslında dağların adamlarının kralıydı ve Sürgündeki Diyarlar kurulduktan sonra Isildur'la buluşup Gondor'a bağlılık yemini etmişti. Eski efendileri olan Sauron'un yeniden doğması üzerine ona karşı gelmek istemeyen kral ve adamları, Isildur onları çağırdığında gelmedi. Isildur ise yeminlerini hiçe sayan kral ve adamları lanetledi. Bu lanete göre başka bir kralları olmayacak ve başkası onları çağırıncaya ve yeminlerini yerine getirmelerini isteyinceye kadar huzur bulamayacaklardı.

Halbrand'ın Ölülerin Kralı olduğu teorisini güçlendiren detaylar:

Halbrand - ölülerin kralı

Ölülerin Kralı gibi İkinci Çağ'da doğan ve mızrak kullanan Halbrand'ın Ölülerin Kralı olduğu teorisini güçlendiren en önemli detay Halbrand'ın kolyesinde karşımıza çıkıyor. Bir kese olan kolyenin içinde ne olduğu bilinmiyor, ancak üzerinde yer alan simge bazı mesajlar veriyor. Öncelikle Galadriel, Halbrand'ın kolyesindeki sembolün Birinci Çağ'da insan kabilelerini birleştiren kişiyi gösteren bir Güney Toprakları sembolü olduğuna inanıyor.

Kolyenin üzerindeki sembole yaklaştığımızda ise asıl detay bizi karşılıyor. Kolyedeki sembole baktığımızda bir akbabaya benzediğini görüyoruz. Eğer Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü filmini izlerseniz Ölülerin Kralı'nın miğferinde de akbaba sembollerinin olduğunu görebilirsiniz. 

Halbrand

Halbrand'ın Numenor'a ilk gittiğinde orada kalmak istediğini görmüştük. Yani savaşmak istemiyor, onun yerine kendine yeni bir hayat kurmak istiyordu. Bu da savaşmak yerine dağlarda saklanmayı seçen Ölülerin Kralı'nın düşünce yapısına uygun bir davranış olarak görünüyor.

Halbrand; Sauron veya yüzük tayflarından biri de olabilir.

Halbrand teori

Halbrand ile ilgili ortaya atılan iddialara baktığımızda iki güçlü teori daha var. İlki Halbrand'ın doğrudan Sauron olduğu. Halbrand'ın gizemli geçmişi ve ilk ortaya çıkışı, demircilikte çok yetenekli olması, Adar ile yaşadığı garip diyalog, bu gizemli adamın Sauron olduğuna dair ortaya çıkan teoriyi güçlendiriyor. 

Bununla birlikte Halbrand gerçekten de çok iyi bir kral olabilir. Halkını seven ve onlar için savaşan biri olur. Sonrasında da Sauron'un yaptığı 9 yüzükten birini alıp yüzük tayfı olabilir. Hatta hiçbir erkeğin öldüremeyeceği Witch King de olabilir. Tüm bu teoriler, okuması ne kadar keyifli olursa olsun özünde birer teori. Bu sebeple de neler olacağını önümüzdeki bölümde veya yıllar sonra çıkacak yeni sezonlarda görebiliriz. Peki sizler Halbrand'ın kim olduğunu düşünüyorsunuz? Yorumlar kısmında buluşalım.

The Rings of Power, The Boys, Invincible gibi içerikleri izlemek, ücretsiz oyunlar almak ve alışverişte hızlı teslimat, ücretsiz kargo gibi fırsatlardan yararlanmak için Amazon Prime'a buradan üye olabilirsiniz. 

Güncelleme: Biz içeriğimizi yazdıktan sonra yayınlanan sezon finalinde tüm bu teorilere açıklık getirildi. Buna göre Halbrand'ın Sauron olduğunu da kesin olarak görmüş olduk. 

Kaynaklar: Reddit, Radiotimes, Cultureslate

15
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
15
6
3
3
1