Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ‘ÖSYM’ Tweeti, Paylaşıldıktan 9 Yıl Sonra Yine Viral Oldu

275
27
11
4
4
2018 yılından beri Milli Eğitim Bakanı olarak görevine devam eden Ziya Selçuk, yıllar önce attığı tweetler ile gündeme geldi. Türkiye'de bulunan sınav sistemini komik bir dille eleştiren Bakanın, aynı zamanda 4+4+4 eğitim sistemini de eleştirdiği ortaya çıktı.

Twitter'ı son derece aktif kullanan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 3 milyonu aşkın takipçisi ile öğrencilere MEB ile ilgili tüm yeni haberleri aktarmaya çalışıyor. Bakan, ortaya çıkan eski bir tweeti yüzünden Twitter'ın gündemine oturdu.

Söz konusu tweet, 2012 yılında yani Ziya Selçuk Milli Eğitim Bakanı olmadan 6 yıl önce atılmış. Selçuk, sınav sistemini eleştirmek adına ÖSYM'ye atıfta bulunarak; "Bir dakikada soru cozenlere basarili, iki-uc dakikada cozenlere basarisiz diyen "kutsanmis" kuruma ne denir? OSeYeMe. Oseyemiyorum:)" ifadelerinde bulunmuş. 

"Oseyemiyorum"

ziya selçuk

Bildiğiniz üzere Türkiye'deki sınav sistemi yüz binlerce kişi tarafından eleştiriliyor. Lise, üniversite veya KPSS fark etmeksizin sürekli değişen sistemi doğru bulmayan birçok insan, tepkilerini sosyal medya üzerinden sık sık belli ediyor. Tepkisini belli eden kişilerden birinin, 2018 yılında Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk olduğu ortaya çıktı.

Ziya Selçuk'un tweetlerine gelen yorumlar: 

ziya selçuk

ziya selçuk

ziya selçuk

ziya selçuk

Ziya Selçuk'un eğitim sistemini komik dille eleştirdiği diğer paylaşımlar: 

()

Paylaşımı görüntülemek için buraya tıklayabilirsiniz

ziya selçuk

ziya selçuk

Kaynak : https://twitter.com/ziyaselcuk/status/193608652656099328?s=20
275
27
11
4
4
Emoji İle Tepki Ver
275
27
11
4
4