Zuckerberg’in Eski Ortağından Şok Açıklama: Facebook Artık Bölünmeli

14
5
5
2
0
Facebook'un kurucularından ve eski bir çalışanı olan Chris Hughes, Mark Zuckerberg ve Facebook hakkında şaşırtıcı ve muhtemelen hak vereceğiniz açıklamalar yaptı. Hughes, Zuckerberg'in adeta sonsuz ve kontrolsüz bir güce sahip olduğunu belirtti, şirketin artık bölünmesi gerektiğini söyledi ve yetkilileri göreve çağırdı.

Facebook'un kurucularından olan ve sonradan şirketten ayrılan Chris Hughes, Facebook ve Mark Zuckerberg'le ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Hughes yapmış olduğu açıklamalarda, Zuckerberg'in gücüne değinerek, Facebook'un artık bölünmesi gerektiğinin altını çizdi. Hughes'a göre Zuckerberg, sadece büyümeye odaklandı ve başka hiç bir şey düşünmüyor.

Facebook'un güçlü bir tekel olduğunu belirten Hughes, Zuckerberg'in hırslı kişiliğinin, tüm sosyal medya gelirlerinin yüzde 80'ine sahip olmasına neden olduğunu ifade etti. Ayrıca çalıştığı döneme de değinen Hughes, o dönemlerde kitleleri etkilemek, hatta ülkelerin siyasi duruşunu değiştirmek gibi girişimlerde bulunmadıklarını ancak Zuckerberg'in şimdiki ekibinin onu bu konuda daha çok cesaretlendirecek kişilerden oluştuğunu ifade etti.

Son zamanlarda özellikle Amerika Birleşik Devletleri'nde sosyal medya biraz kısıtlanmak isteniyor. Yeni düzenlemelerin hatta belki de kanun tasarılarının tartışıldığı bu dönemdei Hughes'ın bu açıklamaları yapması, ülkenin gündemine oturmuş durumda. Bugüne kadar gelinen süreçte de farklı şirketlerin yöneticileri ve girişimciler, Facebook başta olmak üzere sosyal medya platformlarının kontrol altına alınması gerektiği konusunda pek çok kez düşüncelerini dile getirmişlerdi.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48216748
14
5
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
5
5
2
0