Audi ve Huawei, Akıllı Bağlantılı Araçlar Projesi İçin Anlaşma Sağladı

13
7
2
1
0
Audi ve Huawei, akıllı bağlantılı araçlar projesi için yeniden işbirliği yapma yolunda ilerliyor. Mutabakat anlaşması imzalayan iki firma "araçlarda sürekli internet bağlantısı" fikrini geliştirmeyi hedefliyor.

Audi gelişmiş internet desteği bulunan arabaları nedeni ile ağ geliştirmeye yabancı değil. Bununla birlikte, hala bu konuda bir desteğe ihtiyacı olduğuna inanıyor. Bu amaçla, Huawei ile "akıllı bağlantılı araçlar" üzerinde işbirliği yapmak amacı ile bir mutabakat anlaşması imzaladı. Audi arabalarının hızlı ve güvenilir veri bağlantısına ihtiyacı var ve bu da Huawei'nin yardımı ile gerçekleşecek. Audi ve Huawei otonom sürüşten online hizmetlere kadar her konuda ittifak yapacaklar.

Bu iki şirket daha önce belirli hedefler veya uzun yol haritaları belirlemediler, ancak 2017 yılında hızlı hareket eden araçlar için optimize edilmiş bir 4G veri varyantı olan LTE-V'yi test ettiler. 2015 yılında Audi Q7 SUV modeli için TDD-LTE ve FDD-LTE ile 2G, 3G ve 4G bağlantı desteği sağlandı ve yüksek hızda veri transferi yapıldı. Bu yeni proje ile bir önceki ortaklığa ve başarıya da dikkat çektiler. 

Yeni projenin eylül ayında daha geniş bir kullanım alanı ile ilerlemesi bekleniyor. Arabaların sürekli internet bağlantısına sahip olduğu bir gelecek bizleri bekliyor ve bu olduğunda teknolojiyi gerçek anlamda yaşıyor olacağız. Aslında bu konuda çok karamsar değildik çünkü birçok otomobil zaten opsiyonel hatta standart hücresel veriye sahip. Bunun yanında sürücüsüz araçlar, diğer araçlarla iletişim kurmak ve daha fazlası için veri erişimine daha çok ihtiyaç duyabilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/10/audi-and-huawei-connected-car-partnership/
13
7
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
7
2
1
0