Bir İnternet Ünlüsü, 1100 İnçlik IMAX Ekranda PlayStation 4 Pro ile Fortnite Oynadı! (Video)

51
8
7
4
1
Dev ekranlarda oyun oynamak, film izlemek ya da futbol maçlarını takip etmek hiç şüphesiz ki ayrı bir zevk veriyor. Fakat aşağıda bahsettiğimiz durum bunların biraz ötesinde.

Hemen hemen birçoğumuz dev ekranda oyun oynama deneyimini bir kez de olsa yaşamıştır. Bu konuda teknoloji, tüplü televizyonlara takılan Atari oyun konsollarından dev ekran LCD televizyonlara takılan PlayStation 4’lere kadar hızlı bir ilerleme gösterdi. Peki, tüm bunları bir kenarı bırakıp çok sevdiğiniz bir oyunu (Fornite gibi) 1100 inçlik bir IMAX ekranında oynasaydınız nasıl olurdu? Tüylerinizin diken diken olduğunu tahmin edebiliyoruz.

UnboxTherapy” isimli bir YouTube kanalında geçtiğimiz Cuma günü yayınlanan videoda, Lewis Hilsenteger isimli bir internet ünlüsü tam olarak böyle yaptı ve herkesi hunharca kıskandırmayı başardı. Zira IMAX  üzerinde oyun oynamak bizler için biraz hayal gibi çünkü koşullar dahilinde yapabileceğimiz maksimum şey herhalde bir projeksiyon ile görüntüyü duvara yansıtmak olurdu. IMAX üzerinden oyun oynamak ise kelimenin tam manasıyla bu işin zirvesi sayılabilir.

Görünen o ki Lewis Hilsenteger, oyun seçimini Fornite’dan yana kullandığı için oldukça mutlu.

Videoda gördüğümüz Los Angeles IMAX Tiyatrosu, 1.100inç’lik bir çevrim ile yaklaşık 80 adım genişliğinde bir ekrana sahip. Bu ebatlar, ortalama bir sinema salonu perdesinden yaklaşık %20 daha büyük. PlayStation 4 Pro üzerinden Fornite oynayan Hilsenteger, 4K özelliği sayesinde görüntüyü perdeye yansıtabildiklerini söyledi. Zira normal bir görüntü kalitesini böyle büyük bir perdeye yansıtmış olsaydınız, grafikler hiçte etkileyici olmazdı. Yani görüntüyü büyütmekle beraber çözünürlüğü yükseltmekte şart.

Lewis, masanın üzerindeki her şeyi görmek için kafasını bükmek zorunda kalıyor.

Oradayken başka oyunlar denemeden olur mu?

Mesela “Street Fighter II” neden olmasın?

İşte olayın videosu:

Kaynak : http://www.businessinsider.com/fortnite-imax-80-inch-screen-2018-7?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral#check-out-unbox-therapys-video-to-see-what-its-like-to-play-fortnite-and-other-games-on-an-imax-screen-6
51
8
7
4
1
Emoji İle Tepki Ver
51
8
7
4
1