Hafta Sonunuzu Şenlendirecek Farklı Türden 3 Film Önerisi #7

0
0
0
0
0
Hafta Sonunuzu Şenlendirecek Farklı Türden 3 Film Önerisi #7
Hafta sonunuzu şenlendirecek, keyfinizi yerine getirecek ve zamanınızı daha iyi değerlendirebileceğiniz farklı türden 3 film önermeye devam ediyoruz.

Önceden de bahsettiğimiz gibi sizlerin izlerken zevk alabileceği filmleri tanıtmaya çalışıyoruz, ancak aralarında izlediğiniz tabii ki olabilir, Ancak iddiamizi yeniden dile getirelim, eğer bu yazı dizisinde izlemediğiniz bir film varsa düşünmeden izlemeye başlayın.

Bu hafta da birbirinden güzel ve sevebileceğiniz muhteşem yapımları listelemişken sözü fazla uzatmadan bu hafta sonu için önerilerimize başlayalım. Sizin de filmler hakkındaki görüşlerinizi izledikten sonra yorumlar kısmına yazabilirsiniz.

Let’s Be Cops (Çakma Polisler)

Hayvan, Komşu Kızı, Ödünç Sevgili gibi filmlere imzasını atmış olan Luke Greenfield bu sefer karşımıza bir komedi filmiyle çıkıyor.

Çakma Polisler’in konusu ise şu şekilde: ‘’Yıllardır sıkı bir dost olan Justin ve Ryan’ın hayatları bir türlü düzene girmez. Bir maskeli balo partisine, polis kıyafetiyle katılan ikili saygı gördüklerini fark ederler. Bu oyunu biraz daha abartan ikili çakma bir polis arabası bile alırlar. Ancak, burunlarını gerçek polis gibi pis işlere sokunca hayatları tehlikeye girer…’’

Çakma Polisler’in kadrosunda ise Damon Wayans Jr. Jake Johnson, Nina Dobrev, Andy Garcia, Anna  Colwell gibi isimler bulunmakta.

Çakma Polisler son derece keyifli ve eğlendirici bir film. Yer yer kahkahalara boğan, yer yer aksiyon sahnesi izleten sürükleyici bir film. Gülmek istediğiniz ya da biraz keyiflenmek istediğinizdeki çok iyi seçeneklerden birisi. Son derece sürükleyici ve sıkmıyor. Yer yer güldürmesi de keyfinize keyif katıyor. Zamanın biraz daha hızlı geçmesini istiyorsanız, hemen açın izleyin. Pişman olmayacaksınız.

Eternal Sunshine of Spotless Mind (Sil Baştan)

Leyla ile Mecnun’un bir sahnesinde bile adı geçen, adının uzunluğu yüzünden birçok dalga konusu olan bu güzide yapım dünyanın en iyi filmlerinden birisi. (Ben demiyorum, BBC diyor.)

Sil Baştan’ın konusu ise şu şekilde: ‘’Joel ile Clementine son derece harika bir ilişkiye sahipken, Clementine hafızasından Joel ile olan hatıralarını sildirir. Bunu öğrenen Joel ise aynı tekniği kendinde uygulatmaya karar verir. Anılarını sildirmek için, derin bir uykuya yattığında Clementine ile olan anıları gözünün önünden geçer. Joel ise uygulamayı durdurmak için elinden geleni yapar…’’

Sil Baştan’ın kadrosunda ise, Jim Carrey, Kate Winslet, Mark Ruffalo, Kristen Dunst, Elijah Wood gibi kültleşmiş usta isimler bulunmakta.

Sil Baştan, romantizm ve bilim-kurguyu birleştiren en iyi yapım. Ne kadar romantik filmlere karşı ön-yargılara sahip olsam bile, ön-yargılarımı kıran bir film. Romantizmin doruklarını iliklerinize kadar hissedebileceğiniz, bilim-kurgusuna hayran kaldığınız, göz bile kırpmadığınız harika bir sanat eseri. Oyunculuklar da beklenilen gibi harikulade. Sevdiğiniz bir insanla sarılarak izleyeceğiniz bir film. (İlla sevdiğiniz olmasına gerek yok, romantizm istiyorsanız tek başınıza da izleyebilirsiniz. Tek başına izlerken çok sıkıntı olmuyor, denendi ve onaylandı.)

IMDb Top 250’de 85’nci sırada olduğunu ve 1 tane Oscar’ı olduğunu hatırlatalım.

The Conversation (Konuşma)

Kıyamet ve The Godfather serisine imzasını atmış olan, sinemanın en büyük yönetmenlerinden biri olan Francis Ford Capolla’nın imzasını taşıyor The Conversation.

Konuşma’nın konusu ise şu şekilde: ‘’Para karşılığında, dedektiflik yapan Harry işini her zaman hayatından ön planda tutar. Diğer işlerine nazaran çok daha yüksek ücret verilen yeni bir iş alır. Dinlemeye başladığı iki kişinin diyalogları, Harry’nin yaptığı işin ahlaki değerlerini sorgulamasına yönlendirir…’’

Konuşma’nın kadrosunda ise Gene Hackman, John Cazale, Allen Garfield, Frederic Forrest, Cindy Williams gibi usta isimler bulunmakta.

Francis Ford Capolla’nın ne kadar usta yönetmen olduğunun yeniden kanıtı. Usta yönetmen çok küçük ayrıntılara bile dikkat etmiş. Karakter analizinin dibine vuran, koltuğa çivileten, ekrana donuk baktığınız ender filmlerden birisi. Harika bir psikolojik gerilim örneği! Zamanın nasıl geçtiğini anlamadan, film bittiği zaman uzun bir süre ekrana donuk bakacaksınız. Son derece etkileyici bir film. Filmin ilerleyişi biraz ağır, ona göre kendinizi hazırlayın. (OHA!: FFC, bu filmi The Godfather 1 ve 2’nin arasında çekmiş. Oscar ödüllerinde ise, En İyi Film dalında hem The Godfather 2 ile hem de The Conversation ile aday olmuş.)

Artık, yazımızın sonuna geldik. Sizlerin de bilinmediğini düşündüğünüz, keyif aldığınız, izlenmesini tavsiye ettiğiniz filmleri bizlere yorumlarda belirtin, önümüzdeki haftalarda değerlendirelim. Gelecek hafta görüşmek üzere, keyifli seyirler.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0