Köpek Yavrusunu Öğrencilerinin Gözü Önünde Kaplumbağaya Yediren Öğretmene Dava!

228
15
14
13
11
Olay ABD'de meydana geldi. Preston kentindeki bir ortaokulda, hasta bir köpek yavrusunu öğrencilerinin korkulu bakışları arasında bir tatlı su kaplumbağasına yediren biyoloji öğretmenine 'hayvanlara eziyet' gerekçesiyle dava açıldı.

Robert Crosland isimli öğretmen, şayet suçlu bulunursa, 6 ay hapis ve 5 bin dolar para cezasına çarptırılacak. Öte yandan, 7 Mart'ta yaşandığı bildirilen olaydan sonra, zararlı bir tür olarak kabul edilen kaplumbağa ise uyutuldu.

Öğrencilerin ailelerinin şikâyeti üzerine ortaya çıkan olayın ardından, okulda sevilen bir öğretmen olduğu söylenen Crosland'in görevden alınması için internet ortamında başlatılan imza kampanyasında şu ana dek 190 bin imza toplandı. Hayvan hakları örgütü PETA ise, Robert Crossland'ın öğrencilerden uzak tutulması çağrısında bulundu.

Fakat sayıları az da olsa, Croosland'i destekleyenler de var. Nitekim 'Crossland'i Destekliyoruz' isimli karşı bir kampanyada ise 3700 imza toplandı ve Robert Crosland'in, 'işini severek yapan ve bilimi yeni yöntemlerle öğreten' bir öğretmen olduğu öne sürüldü.

Crosland destekçileri, yavru köpeğin zaten ölmek üzere olduğuna ve öğretmenin de doğruyu yaptığına inanıyor. Hadisenin ders esnasında değil dersten sonra ve az sayıda öğrencinin tanıklığında meydana geldiği ve bunun da okul faaliyetlerinin bir parçası olarak değerlendirilemeyeceği savunuluyor. Ayrıca Robert Crosland'in, sınıfa daha önce de yılan, kaplumbağa vs. başka hayvanlar getirdiği ileri sürülüyor.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-44346739
228
15
14
13
11
Emoji İle Tepki Ver
228
15
14
13
11