Samsung ve NASA, Sanal Gerçeklik Gözlüğü Sayesinde Ay Deneyimi Yaşattılar

14
4
2
1
0
Samsung ve NASA'nın işbirliği, birçok insanın Ay'a gitme deneyimini yaşamalarını sağladı.

Samsung ve NASA, bu hafta başlarında New York'un Meatpacking bölgesinde bulunan Samsung 837'de sergilenecek olan bir sergi açtı. Güney Koreli şirket, "Tüm İnsanlık için Ay” adlı 4D Ay çekim sanal gerçeklik deneyimini tanıttı ve bu ayın sonuna kadar ziyaretçileri beklemekte.

Deneyimi sağlayan ekipmanlar, Samsung Galaxy S9 Plus tarafından desteklenen Samsung'un Gear VR başlığını içeriyor. Başlık, NASA’nın Houston’daki Johnson Uzay Merkezi’nin tasarladığı özel bir teçhizat ile birlikte kullanılıyor. Deney teçhizatını tasarlayan ekibin, daha önce de NASA'nın astronotlarını eğitmek için kullandığı Aktif Tepki Yerçekimi Boşaltma Sistemini tasarladığı belirtildi.

Bu son VR deneyimine rağmen Samsung'un bu segmentteki stratejisi hala belirsizliğini koruyor. Şirketin bu yıl içerisinde Gear VR serisini revize etmeyi planladığına dair hiçbir işaret bulunmamakta. Bu segmentteki satışları da birçok bölgede düşüş göstermekte.

Bu senenin başlarındaki söylentiler, Samsung'un kendi çipli ve Super AMOLED panellerini kullanarak bağımsız bir VR başlık geliştirebileceğini ileri sürerken, bu tür bir ürün henüz açıklanmadı. Eylül ayında Berlin'de düzenlenecek olan IFA 2018 ise şirketin böyle bir ürünü açıklaması için son büyük fırsat olarak görülüyor.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2018/07/samsung-nasa-introduce-4d-lunar-gravity-vr-experience.html
14
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
4
2
1
0