1 Saat İçinde 15 Derece Birden Düşen Sıcaklık, Hayatı Kabusa Dönüştürdü!

1
0
0
0
0
Avustralya’nın Melbourne şehrinde bir saat içerisinde hava sıcaklığının 15 derece düşmesi ve ardından yaşananlar, hayatı olumsuz etkiledi.

Melbourne’de geçtiğimiz Mart ayından bu zamana ilk kez 38 dereceye yükselen hava sıcaklığı bir saat içerisinde 15 derece birden düşünce, oluşan fırtına polenlerin hızlıca yayılmasına yol açtı. Sıcaklıktaki bu ani düşüş, saatteki hızı 100 kilometreye ulaşan polenli fırtına yüzünden 5 saat içerisinde acil servislere 2 bin çağrının gelmesine sebep oldu. 

Victoria Ambulans’ın yaptığı açıklamada ortalamanın 7 kat üzerinde acil çağrı alındığı, bu kişilerden ikisinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Kurumun Acil Durum Operasyonları Müdürü Mick Stephenson, kentin batı bölgelerinde iki kişinin solunum sistemi semptomları şikayetiyle geldiğini fakat ölüm sebeplerinin yapılacak araştırmalardan sonra belirleneceğini belirtti -içlerinden bir tanesi 20 yaşındaymış-. Stephenson, ayrıca ilk yardım ekiplerinin gece boyunca acil aramalara cevap vermeye çalıştıklarını, hastanelerde ikinci acil servislerinin devreye alındığı bilgisini aktardı. Bazı hastaların en az 30 dakika kadar ambulans beklediğini söyleyen Stephenson, çoğu hastanelerdeki günlük hasta bakım ünitelerinin acil çağrı yapan hastalar için ayrıldığını açıkladı.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0