4
0
0
0
0

Webtekno olarak piyasaya sürülen yeni akıllı telefon modellerini incelediğimiz ve hunharca sağlamlık testine soktuğumuz videolarla karşınıza çıkıyoruz. Fakat bugün inceleme konumuz olan şey bir cihaz değil; boş kutulardı. Bu kutuların özelliğiyse internet üzerinde 1 TL'ye satılıyor olmalarıydı.

Lütfi'nin internette dolaşırken karşısına çıkan bu kutular, günümüzde piyasada bulunan akıllı telefonlar için üretilmişlerdi. Ancak kutuların üreticileri modelleri üreten şirketler değil; başkalarıydı. Dolayısıyla kutular cihazların orijinal kutuları değildi. Satın aldığımız kutular arasında iPhone XS Max ve iPhone 7 için üretilen sahte kutular da yer alıyordu.

Kutular birbirinden kolayca ayırt edilebiliyor:

iphone kutu

İnternette satılan ve herkesin alabileceği bu sahte kutuları şirketlerin ürettiği orijinal kutulardan ayırmaksa oldukça kolay. Orijinal iPhone XS Max ve sahte iPhone XS Max kutuları arasındaki fark, videoda da görebileceğiniz üzere bir hayli belirgin. Kutunun üstünde yazan yazılar dahi orijinal kutuda daha farklı.

Kutuların üretim amacıysa aslında pek çok noktaya çekilebilir. Örneğin ikinci el olarak sattığınız bir telefon, telefonunuzu satın alan kişi tarafından bu kutunun içine konularak sıfır telefon şeklinde satılabilir. Bu bizim ana tahminimiz olsa da bu kutular hakkında bilen birine danışmadan da geçmedik.

iphone sahte kutu

Bu piyasanın içinde olan bir kişi bizlere bu kutulan öncelikle çakma ve replika telefonlar için üretildiğini açıkladı. Bununla birlikte bu kutular, yurt dışından toplu gelen telefonların da satılmasında kullanılıyor. Bu durumda telefon gerçekten sıfır ve orijinal bir telefon olsa da sahte bir kutu içerisinde satılıyor.

Kutular arasındaki farklar fazlasıyla belirgin olsa da dikkatsiz bir alıcı, bu sahte kutulara kolaylıkla kurban olabilir. Dolayısıyla şüphe ettiğiniz bir durumda orijinal telefon kutusuyla sahte telefon kutusu arasındaki farkı anlamanızı sağlayacak ipuçlarını öğrenmekte fayda var. Yukarıdaki videomuzda da bu ipuçlarından bazılarını bulabilirsiniz.

4
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
4
0
0
0
0