Geleceğe Nefes: Yarın 11 Milyon Fidan Türkiye Topraklarına Ekilecek

135
4
3
2
1
Daha yeşil bir Türkiye için başlatılan 'Geleceğe Nefes' etkinliği kapsamında 11 Kasım 2019 tarihinde saat 11.11'de Türkiye topraklarına 11 milyon fidan dikilecek. Guiness Dünya Rekoru'na da girmesi beklenen etkinlik aynı zamanda gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesini de hedefliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan 'Geleceğe Nefes Ol' etkinliği ile birlikte Türkiye'nin dört bir yanına 11 milyon fidan dikilmesi planlanıyor. 11 Kasım 2019 tarihinde saat 11.11'de Ankara'dan başlatılacak olan etkinlik sayesinde gelecek nesillerin çevre bilinci ile yetişmesi ve onlara daha yeşil bir Türkiye bırakılması hedefleniyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamalara göre yarın 11 milyon fidan geleceğe nefes olmak üzere miras bırakılacak. İki ayrı Guinnes Dünya Rekoru'na koşulacak olan ağaçlandırma seferberliğinde; '1 saatte en çok fidan dikme rekoru' ile 'Dünyanın en büyük online fidan diken insan albümü' rekorlarına imza atılması bekleniyor.

11 milyon fidan hedefleniyordu, 13 milyon katılım gerçekleşti

Geleceğe Nefes

Etkinliğin hedefi en başta Türkiye'nin çevresinde 11 milyon fidan ekilmesiydi ancak etkinliğin internet sitesindeki veriler bu sayının aştığını gösteriyor. Yurt genelinde gerçekleştirilecek olan ağaçlandırma etkinliğinin hedeflenen fidan miktarı, halkın yoğun desteği ile birlikte 13 milyonun üzerine çıktı.

Yalnızca yurt içinde yaşayan insanlar değil, yurt dışında yaşayan insanlar da bağışta bulunabiliyor. Bakan Pakdemirli, "Beklediğimizin üzerinde ilgi gören bir kampanya, seferberlik oldu. Biz 11 milyon fidanın sahiplendirilmesi önümüzdeki hafta sonu itibari ile ancak tamamlanır diye bekliyorduk ancak bu sabah memleketin 81 ilinden 13 milyon fidan sahiplendirildi" açıklamalarını yaptı.

Geleceğe Nefes etkinliği yarın saat 11.11'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımı ile birlikte Ankara'da başlayacak. Sahiplendirilen fidanlar 11 Kasım sonrasında da toprakla buluşturulmaya devam edilecek. Daha yeşil bir Türkiye ve gelecek nesillere bir farkındalık bırakması planlanan bu tür etkinliklerin giderek artmasını diliyoruz.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/11-milyon-fidan-yarin-toprakla-bulusacak/1640628
135
4
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
135
4
3
2
1