150 Dolar Değerindeki Bu Cihaz, Zihninizi Okuyarak Sizi Sakinleştiriyor

17
4
4
3
1
İnsanların rahatlamak ya da meditasyon yapmak için kullandıkları pek çok farklı yöntem bulunuyor. MUSE: Brain Sensing Headband adlı cihaz ise beyin dalgalarının gerçek zamanlı analizini yaparak, meditasyon yapmak için harcanan zamanın en verimli şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Etrafımızdaki hemen hemen herşeyin dijital dönüşüme uğradığı dünyamızda, meditasyonun da bundan nasibini almaması beklenemezdi. Uzmanlar, meditasyonun beden sağlığımızı güçlendirdiğini ve stresle çok daha iyi başa çıkmamızı sağladığını söylüyor. 

Tam bu noktada geliştirilen yeni bir cihaz, insanların ‘düşüncelerini okuyarak’ onları sakinleştiriyor. Kullanıcılara geleneksel meditasyon yöntemlerine kıyasla çok daha farklı bir deneyim vadeden MUSE: Brain Sensing Headband adlı cihaz, beyin dalgalarını elektriksel yolla ölçen Elektroensefalografi (EEG) yöntemini kullanıyor.

muse

Beyin dalgalarının gerçek zamanlı analizini kullanarak meditasyon yolculuğunda size rehberlik eden cihaz, iOS (11.0 ve üzeri) ve Android (5.0 ve üzeri) platformundaki Muse uygulaması ile entegre bir şekilde çalışıyor. Uygulama içinde yağmurdan deniz dalgasına, kuşlardan kozmik seslere kadar pek ses seçeneği bulunuyor. 

headband

MUSE: Brain Sensing Headband, meditasyon yaparken zihninizin sakinlik derecesini ölçüyor ve bu verileri hava koşullarına dönüştürüyor. Kullanıcılara gerçek zamanlı veri takibi imkanı sunan cihaz, Bluetooth 4.0 kablosuz bağlantı desteğine sahip. Bu ilginç meditasyon yöntemini deneyimlemek isteyen kişilerin 150 dolar (yaklaşık 873 TL) gibi bir parayı gözden çıkarmaları gerekiyor. 

Kaynak : https://bgr.com/2019/10/08/how-to-meditate-muse-headband/
17
4
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
17
4
4
3
1