2000 Yıl Önce Yaşayan Mısırlı Bir Kadın Nasıl Görünüyordu?

1
0
0
0
0
2000 yıl önce Mısır’da yaşayan ve bedeni 1930’lu yıllarda mumyalanmış bir halde bulunan Meritamun isimli kadının vücudu, bilgisayar ortamında yeniden oluşturuldu.

Meritamun, 2000 yıl önce Mısır’da yaşamış olan ve 1930’lu yıllarda vücudu mumyalanmış olarak bulunan bir kadın. Bilim insanlarının araştırması için Avustralya’ya gönderilen kadının vücudu bilgisayar ortamında yeniden oluşturularak 2000 yıl önceki haline -en benzer olacak şekilde- dönüştürüldü.

Kafasına yapılan CT taramaları sonucunda iki dişinin iltihaplı ve kafatasının oyuklu olduğu ortaya çıkan kadının ilikleri ise şişik bir durumdaymış. Mısır’da zamanın en büyük salgın hastalıklarından sıtma ve bilharziosa da maruz kaldığı belirtilen Meritamun’un 18-25 yaş aralığındayken öldüğü söyleniyor.

Avustralya’nın Melbourne şehrinde yürütülen 3D modelleme çalışmalarından sonra Meritamun’un o dönemler nasıl bir görüntüye sahip olabileceğine dair aşağıdaki görüntüler elde edilmiş. Yaklaşık 140 saatlik çalışma sonucu oluşturulan Meritamun’un kafası dışında kalan diğer kısımlar ise (saçları dahil) Mısırlılara özgü ince detaylarla bezenmiş.

Çalışmanın tamamı Jennifer Mann tarafından gerçekleştirilmiş. 

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0