2018 Model iPhone'lar ile Tanıtılacak Hızlı Şarj Adaptörü İlk Kez Görüntülendi

16
7
2
2
2
Apple'ın 2018 model iPhone'lar ile birlikte tanıtacağı yeni 18W USB Type-C hızlı şarj adaptörü ilk kez ortaya çıktı. Tasarım olarak eski adaptörden pek bir farkı bulunmayan cihaz bir miktar kalınlaşmış durumda.

Şu ana kadar pek çok farklı rapor Apple’ın yeni bir şarj adaptörü üzerinde çalıştığını ve 2018 model iPhone’ların kutusuna yeni bir 18W USB Type-C şarj adaptörü koyacağını belirtiyordu. Fakat şu ana kadar tüm bu raporlar söylentilerden öteye gidemedi ve dolayısı ile Apple’ın yeni 18W şarj adaptörünü teknik çizimler haricinde görme fırsatı bulamadık.

Macotakara adındaki Japon bir blog, Apple’ın 18W’lık hızlı şarj destekli yeni adaptörlerinin fotoğraflarını ilk kez çevrimiçi olarak paylaştı. Böylece Apple’ın yeni şarj cihazını 2019 model iPhone modelleri ile piyasaya süreceği spekülasyonları da boşa çıkmış oldu. Fotoğraflarda yeni şarj adaptörünün USB Type-C  girişe sahip olduğu açık bir şekilde görülüyor.

Apple, yeni 18W adaptörünü tasarlarken mevcut USB Type-A girişli adaptörün tasarımından fazla uzaklaşmamış. Fakat yeni adaptörün bir miktar daha kalın olduğunu söylemek mümkün. Yeni adaptör, yeni şarj kablosu anlamına da geliyor. 18W adaptörle birlikte iPhone kutularından USB Type-A>Lightning yerine USB Type-C>Lightning kablo çıkacak.

Apple, geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X modellerinde hızlı şarj teknolojisini ilk kez desteklemişti. Fakat bu cihazların kutusundan hızlı şarj destekli bir şarj adaptörü ve kablo çıkmıyordu. 2017 model iPhone’ların hızlı şarj özelliğinden faydalanmak isteyenler 300 TL’nin üzerinde bir bedel ödeyerek adaptör ve kablo almak zorundaydı.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/2018-iphone-models-18w-usb-c-fast-charging-adapter-photos-1876978
16
7
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
16
7
2
2
2