37 Yıl Boyunca Sahillere Vuran Garfield Telefonların Sırrı Çözüldü

145
28
8
7
6
Fransa'da 37 yıldır aynı sahile nedeni bilinmeyen bir şekilde Garfield şekilli telefon parçaları vuruyordu. Neyse ki bu çözülemeyen fenomenin gizemi ortaya çıktı.

Fransa'nın Brittany bölgesindeki Iroise kıyılarında, 1980'li yıllardan bu yana dünyaca ünlü çizgi kahraman Garfield şeklindeki telefonlara ait parçalar görülüyordu. Bölgede Garfield şekilli telefonlara ait o kadar çok parça bulunuyordu ki kirlilikle mücadele örgütü Ar Vilantsou, Garfield telefonları Finistere bölgesinde plastik çöplerin simgesi haline getirdi.

Sahili temizleyen çevreciler, Garfield şekilli telefonların bir yük gemisinden düşmüş olan konteynerin içinden geliyor olabileceğinden şüphe ettiler. Fakat bu konteyner hiçbir zaman bulunamadı. Ancak Garfield şekilli telefonlara olan ilginin yükselmesi, bölgede yaşayan bir çiftçinin konuya dikkat kesilmesine neden oldu.

Çiftçi ilk olarak bu telefonların 1980'li yıllardayaşanan bir fırtına sırasında gördüğünü hatırladı. Bölgeyi yakından tanıyan çiftçi, söz konusu telefon parçalarının yalnızca gel-git sırasında ortaya çıktığını fark edince telefonun bulunduğu düşünülen konteynerin bölgedeki bir deniz mağarasında sıkışmış olabileceğini düşündü.

Çiftçinin tahminleri doğru çıktı. İçi Garfield şekilli telefonlarla dolu olan konteyner, bir deniz mağarasının içinde bulunuyordu. Çiftçi, konuyla ilgili olarak Franceinfo'ya yaptığı açıklamada, “Bölgeyi gerçekten iyi bilmeniz gerekiyor. Bir yarıkta konteyneri bulduk. Açılmıştı. İçindeki birçok şey gitmişti ama telefonlar vardı.” dedi.

Temizlik gönüllülerinden oluşan Ar Viltansou üyeleri, çiftçinin belirttiği bölgeye gitti ve telefonların kaynağını bulmuş oldular. Bu sayede Garfield şekilli telefonların 37 yıllık gizemi çözülmüş olsa da kirlilik sorunu hala çözülebilmiş değil. Zira söz konusu konteynere ulaşım neredeyse imkansız.

Kaynak : https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-47734325
145
28
8
7
6
Emoji İle Tepki Ver
145
28
8
7
6