Amazon, Prime Video'ya Bugünden İtibaren Reklam Eklemeye Başlıyor (Türkiye'ye de Gelecek mi?)

21
4
3
3
0
Amazon, Prime Video hizmetine reklam ekleyeceğini duyurmuştu. Ek para ödeyerek kaldırılabilecek reklamlar, bugün, yani 29 Ocak itibarıyla platforma eklenmeye başladı. Yeni sistem, şimdilik belli ülkeler için geçerli olacak.

Amazon'un çevrim içi dizi ve film platformu Prime Video, çok uzun bir zamandır reklam göstermeye başlayacağı iddiaları ile gündemdeydi. Eylül ayında yapılan açıklamalar ise, bu dönemin 2024 yılında gerçekten hayatımıza gireceğini ortaya koymuştu. 

Konuya ilişkin geçen ay kullanıcılarını bilgilendiren Amazon, bugün platforma reklamları eklemeyi başlıyor. Reklamlar, ek ücret ödenmediği sürece kaldırılmayacak. 

Amazon Prime Video reklamları, rahatsız edici seviyede olmayacak gibi görünüyor

Amazon Prime Video

Amazon'un geçen ay gönderdiği e-posta'da, "Geleneksel TV ile diğer çevrim içi platformlara kıyasla anlamlı derecede daha az reklam göstermeyi hedefliyoruz." şeklinde bir ifadeye verilmişti. Bu da Prime Video'da gösterilecek reklamların, YouTube'daki gibi mecralardaki gibi yoğun olmayacağı anlamına geliyor. Daha önce ortaya atılan iddialar, Prime Video'da saat başına 4 dakikalık reklamlar olabileceğini ortaya koymuştu. 

Reklam görmek istemeyenler, ek ödeme yapacaklar

Kullancıılar, Amazon Prime üyeliği yoluyla Prime Video hizmetinden yararlanabiliyordu. Bu aboneliğin Türkiye'deki fiyatı 39 TL. ABD'de ise 14,99 dolar. ABD'de, 8,99 dolara sadece Prime Video aboneliğinin satıldığını da ekleyelim. Reklam gösterme süreci resmen başladığında tüm Amazon Prime aboneleri reklamlı Prime Video abonesi hâline gelecek. Reklam izlemek istemeyen ABD'li kullanıcılar, aylık 2,99 dolar ödeme yapmak zorunda kalacak.

Türk kullanıcılar olarak şimdilik rahatız!

Amazon Prime

Amazon'un eylül ayındaki açıklamasında Prime Video'daki reklamlı dönemin önce ABD, Kanada, İngiltere ve Almanya'da aktif edileceği belirtilmişti. Yani bugünkü gelişme sadece bu ülkeleri kapsıyor. 

Yılın ilerleyen dönemlerinde ise Fransa, İtalya, İspanya, Meksika ve Avustralya'daki Prime Video aboneleri reklam görmeye başlayacaklarını duyurmuştu. Görebildiğiniz üzere Türkiye, şu an için adı anılan ülkeler arasında bulunmuyor. Ancak bunun sonsuza kadar sürmeyeceğini ve reklamların nihayetinde ülkemize de geleceğini tahmin edebiliriz. Bunun ne zaman olacağını bekleyip göreceğiz.

 

21
4
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
21
4
3
3
0