Android 10'la Hareketli Gezinti Özelliğinin Kullanımı Zorlaşacak

17
15
2
2
1
Google, hareketli gezinti özelliğini ilk olarak Android Pie sürümü ile birlikte tanıtmıştı. Şirket, bu özelliği Android 10 ile değiştirerek daha farklı bir sistem kullanmayı tercih etti. Android 10'un ön yüklü olarak geldiği cihazlar, ya eski 3 tuşlu sistemi kullanacak ya da tuşsuz gezinti seçeneğini kullanmak zorunda kalacak.

Google, Android'in bir önceki versiyonu Android Pie ile yeni bir gezinti yöntemini cihazlara getirmişti. Aslında iPhone modeli cihazlardan alışık olduğumuz hareketli gezinti özelliği, Android Pie versiyonu ile birlikte bu işletim sistemini kullanan cihazlarda kullanılabilir bir seçenek hâline getirilmişti.

Google, bu özelliği yeni işletim sistemi Android 10 ile birlikte değiştirerek daha farklı bir sistem kullanmaya karar verdi. Artık Google servislerini kullanan cihazlar, Android 10 yüklü olarak kutudan çıkarıldığında eski tip 3 buton (Geri/Ana Ekran/Son Uygulamalar) veya hareketli gezinti seçeneğine zorunlu olarak bağlı kalacaklar. Eski versiyonlardan yükseltilen telefonlar ise eski ikili gezinti sistemi kullanılabilecek.

Üçüncü taraf gezinti sistemlerinin kullanılması daha da zorlaştırılacak:

android 10

Google, üçüncü taraf gezinti uygulamalarının kullanımını da zorlaştıracak. Bildiğiniz üzere Samsung ve OnePlus gibi markalar, kendi gezinti sistemlerini telefonlarına entegre ediyorlardı ve kullanıcılar bunları kullanıyordu. Google, kendi gezinti sisteminin kullanımını artırmak için bu tür üçüncü taraf gezinti uygulamalarının kullanılmasını daha zor hâle getiriyor.

Şirket, yine de üçüncü taraf gezinti sistemlerinin kullanılmasına izin verecek ancak yine de bunu bir şekilde zorlaştıracağını belirtiyor. Bu durumun nasıl gerçekleşeceğini ve gelecek cihazlarda nasıl bir etki yaratacağını hep birlikte göreceğiz. Özellikle önümüzdeki haftalarda çıkacak olan OnePlus 7T'de nasıl bir sistem olacağı merak konusu.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/android-10-will-make-it-harder-use-third-party-gesture-navigation
17
15
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
15
2
2
1