Android Cihazınızda Spam Bildirimleri ve Reklamları Nasıl Engellersiniz?

12
1
1
0
0
Android telefonunuzda sürekli karşınıza çıkan bildirimler ve reklamlardan illallah ettiyseniz, çözümü bu içeriğimizde.

Günümüzdeki birçok mobil uygulamada reklamlar bulunuyor ki bu gayet normal bir şey, öbür türlü geliştiricilerin karnı doymazdı. Ancak bazı uygulamalar var ki art arda reklam vermesiyle ve reklamı kapatamamanızla sizi akıllı telefonlardan soğutur.

Bu tarz reklam spamı yapan uygulamalar başından Play Store’da sergilenmemeli ancak Google’ın geliştiricilere dair yönergesinde buna dair bir bilgi bulunmuyor. Böyle bir durumda da Webtekno olarak yardımınıza yetişiyoruz zira size bunu nasıl engelleyebileceğinizi anlatacağız.

Tam ekran reklamlar

Bu tarz reklamlar en gıcık olanlarıdır. Açık uygulamalar listesindeyken normalde üst tarafta uygulamanın adı gözükür ancak bu tarz reklamlar bunu engeller ve bu yüzden uygulama yöneticisinde bulamazsınız. Bunun için yapmanız gerek uygulama ismine basılı tutup ‘Uygulama Bilgiler’ yazan kısma tıklamak. Ardından uygulamayı kolayca kaldırabilirsiniz.

Bildirim reklamları

reklam kaldırma

(Android 9 Pie arayüzü)

reklam engelleme

(Android 8 Oreo arayüzü)

Bildirim reklamları fazla rahatsız edici değildir ve kapatması da oldukça kolaydır. Tek yapmanız gerek kapatmak istediğiniz bildirime basılı tutmak. Ardından gelen bildirimleri yanındaki tiki kapatarak o yerden bir daha bildirim almıyorsunuz. Android 8 ve 9 arasında ufak bir fark var ancak onu da yukarıdaki fotoğraflardan görebilirsiniz.

Google Chrome

chrome reklam kaldırma

Google Chrome’da bazı siteler ‘Bu site size bildirim göndermek istiyor’ diye bir kutucuk çıkartıyor karşınıza. Bu kutucuğa da istemeden bastığınız zamanlar olabiliyor. Bu durumu tersine çevirmek için tek yapmanız gereken Uygulamalar’a gidip Google Chrome’a girmek ve bildirimleri göster seçeneğini kapatmak.

chrome reklam kaldırma

Ya da Google Chrome’un içinden ayarlara girip bildirimler sekmesinden de ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/09/14/track-block-rogue-ads-android/
12
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
0
0