Android P'nin Tam Sürümünün Habercisi Olan Son Beta Sürümü Yayınlandı!

28
3
3
2
1
Onlarca akıllı telefon modelinde kullanılan Android işletim sisteminin son sürümü olacak Android P, yayınlanan son beta'nın ardından tam sürüme kavuşuyor.

Google’ın mobil işletim sistemi ve Android’in son sürümü olan Android P’nin dağıtımına kısa bir süre kala, son önizleme betası’da nihayet yayınladı. Tespit edilen hatalarla birlikte çeşitli düzeltmeler ve iyileştirmeler içeren sürümün ardından elde edilen verilerle birlikte yeni işletim sisteminin son hali inşa edilecek.

Android P, yeni bir hareket tabanlı navigasyon arayüzü, yenilenmiş çoklu görev ve uygulama başlatıcısının yanı sıra bir “Rahatsız Etmeyin Modu” ile dijital sağlık araçları gibi çeşitli yeni özellikleri kullanıcılarına sunacak. Yeni “Akıllı Uygulamalar” özelliği ile birlikte boşta bekleyen uygulamaların şarj tüketmesini engelleyecek olan işletim sistemi, yeni ekran parlaklığı yönetim sistemi ile birlikte pil ömrünü artırmayı hedefliyor.


Bu önizleme sürümleri hakkında en çok merak edilen soru ise hangi cihazlarda kullanılabileceğiydi. İlk olarak aklımıza Google’ın kendi akıllı telefonları geliyor fakat Android P önizlemeleri en başından beri diğer birçok akıllı telefon modelinde de test edilebiliyor. Buna rağmen ilk etapta yalnızca Pixel cihazlarına yüklenebilmekte. Böylece Android P’nin oldukça geniş bir donanım yelpazesi ile test edilebildiği sonucuna varabiliriz. Bu durumda bizlere daha az hataya sahip bir işletim sistemi ortaya çıkabileceğine dair ipucu sunuyor.

Android P’nin son önizleme sürümü olan Beta 4’ü indirmek için beta programına kayıt olmanız gerekiyor. Eğer bir Google Pixel cihazına sahipseniz bu iş sizin için daha da kolay olabilir. Dilerseniz buraya tıklayarak kayıt formunu doldurup tester olabilir, kayıt yaptırdıktan sonra cihazınıza Beta 4 güncellemesi gelmesini sağlayabilirsiniz.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/07/25/android-p-final-preview-release/
28
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
28
3
3
2
1