Android Telefonlar Artık Fiziksel Güvenlik Anahtarı Olarak Kullanılabilecek

32
3
0
0
0
Google'ın iki adımlı kimlik doğrulama sistemine getirdiği yeni biz özellik sayesinde Android telefonlar Google hesabına girerken güvenlik anahtarı olarak kullanılabiliyor.

İki adımlı kimlik doğrulama sistemi (2SV ya da 2FA), hesaplarımızı korumak için kullanılabilecek en iyi yöntemlerden biri. 2SV ile kod içeren bir mesajı kullanarak bir hesaba giriş yapmak güvenlik açısından oldukça iyi bir durum. Bir adım daha ileri gitmek istiyorsanız fiziksel anahtarlar kullanabilirsiniz. Android kullanıcıları bugünden itibaren cihazlarını (Android 7.0 ve üzeri) fiziksel anahtar olarak kullanabilecekler. Kullanıcılar fiziksel anahtarı kullanarak Google hesaplarına giriş yapılabilirler.

Bu özelliği aktif ettiğinizde herhangi bir cihazdan hesabınıza giriş yapmak istediğiniz zaman, seçtiğiniz Android cihaza bir uyarı mesajı alacaksınız. Mesajı gördüğünüzde ‘ses kısma tuşuna basılı tutarak’ girişi onaylayabilir ya da ‘Hayır, ben değilim’ butonuna dokunarak hesabınıza giriş yapılmasını engelleyebilirsiniz.

Bu özellik şimdilik beta aşamasında ve bunu kullanabilmek için bir Android cihaz gerekiyor. Ayrıca hesabınıza erişim yapmak istediğiniz cihazda Bluetooth’un aktif olmalı. Özelliği kullanabilmek için Chrome OS, macOS X veya Google Chrome’un çalıştığı bir Windows 10 bilgisayara da ihtiyacınız var.

Güvenlik anahtarını kullanabilmek için bilgisayarınızda 2SV ayarlarını bulup özelliği aktifleştirmeli ve çıkan listeden telefonunuzu seçmelisiniz. Ayrıca her ihtimale karşı başka bir güvenlik anahtarı almanız, hesabınızı garanti altına almanızı sağlayabilir.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/your-android-phone-can-now-be-used-two-step-verification-key
32
3
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
32
3
0
0
0