Ciğerlerimiz Yanıyor: Manavgat’taki Şehrin İçine Kadar İlerleyen Yangının Felaket Filmlerini Aratmayan Görüntüleri [Video]

81
14
4
1
1
Bugün dört farklı noktada başlayarak yerleşim yerlerine kadar sıçrayan Manavgat'taki orman yangını, halen ilerlemeye devam ediyor. Yangın görüntüleri, durumun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor.

Her yaz olduğu gibi bu yaz da Türkiye, büyük yangınlarla mücadele etmeye başladı. Bu yaz mevsiminin gördüğümüz en büyük yangınıysa bugün Antalya’nın Manavgat ilçesinde kendisini gösterdi. Yeniköy, Sarılar, baraj bölgesi ve Gebeci bölgesi olmak üzere 4 ayrı yerde başlayan orman yangınıyla mücadele halen devam ediyor.

12.05 sularında çıktığı belirtilen orman yangınına 1 İHA, 2 uçak, 19 helikopter, 192 arazöz, 30 iş makinesi, 960 personel ve su ikmal araçlarıyla müdahale ediliyor. Yapılan açıklamalara göre şu ana kadar 53 kişi dumandan etkilendi ve 4 mahalle boşaltıldı. Bazı yerleşim yerleri yangın nedeniyle büyük hasar gördü. Gerektiği durumda yeni bölgelerin de tahliye edilebileceği aktarıldı. Yangından gelen görüntülerse fazlasıyla üzücü.

Manavgat'taki yangının görüntüleri:

Yangın Türkiye’nin gündeminde: Sosyal medya’dan Manavgat’a destek mesajları yağıyor:

manavgat

Manavgat’ta görülen en büyük yangın, sosyal medyanın da gündemindeydi. Pek çok kullanıcı, kurum, kuruluş, dernek ve topluluk, sosyal medya üzerinden desteklerini iletti.

manavgat yangın

manavgat yangın

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı açıklamada bugün itibarıyla orman teşkilatının toplamda 28 yangınla mücadele ettiğini söyledi. Bu yangınlardan 4’ü hariç 24’ünün kontrol altına alındığını ifade eden Bakan; Adana, Kadirli, Karaisalı ve Mersin’deki yangınların ise devam ettiğini belirtti.

81
14
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
81
14
4
1
1