Apple’ı Geçen Alphabet, En Nakit Zengini Şirket Unvanını Aldı

20
9
5
3
2
Alphabet, Apple'ın 102 milyar dolarlık nakit rezervini geçerek dünyada en çok nakit parayı bünyesinde barındıran şirket unvanını ele geçirdi. Apple'dan 15 milyar dolar daha fazla nakit paraya sahip olan şirket için unvan kısmı güzel olsa da yatırımcıları ve hissedarlarının bu durumdan pek de memnun olmayacağı düşünülüyor.

Google'ın ana şirketi Alphabet, teknoloji devi Apple'ı geçerek dünyanın en nakit zengini şirketi unvanını aldı. Financial Times'ın haberine göre Alphabet, bu yılın ikinci çeyreğinde 117 milyar dolar nakit paraya sahipken Apple'da bu değer 102 milyar dolara düşüyor.

Nakit kralı unvanına sahip olmak Alphabet açısından küçük bir başarı olsa da bu durum hissedarların hoşuna gidecek bir konu olmayabilir. 'Yastık altı' olarak da bildiğimiz, herhangi bir yatırım haline getirilmemiş paranın hiçbir getirisi olmayacağı için hissedarlar Alphabet'i daha fazla yatırım yapması konusunda sıkıştırabilir.

alphabet

Apple, geçtiğimiz yıllarda likiditesini düşürerek liderlik konusunda ciddi adımlar atmıştı. 2017 yılından bu yana rezervlerini 163 milyar dolarlık zirvesinden 102 milyar dolara düşüren Apple, ABD vergi reformlarını da avantajına kullanarak denizaşırı rezervlerini geri ödedi.

Tabi ki 'nakit para' konusunda bu iki ismi konuşuyor olsak da kavramları karıştırmamakta da fayda var. Dünyanın en değerli şirketinin hâlâ Microsoft olduğunu ancak Apple'ın geçtiğimiz yıl bir trilyon doların üstüne çıkarak kısa bir süre için bu unvana sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/8/1/20749831/alphabet-google-apple-cash-reserves-richest-company
20
9
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
20
9
5
3
2