Microsoft, Reklam Filminde Apple'ın MacBook'uyla Ağır Dalga Geçti

85
10
4
2
0
Teknoloji devi Microsoft, MacBook'la Surface Laptop 2'yi karşılaştırdığı ve MacBook ile dalga geçtiği bir reklam filmi yayınladı. 30 saniye süren reklam filmi, son derece ilginç bir yaklaşımla çekildi ve mesajını gayet net aktardı.

Teknoloji firmalarının bazen sivri bir mizaha sahip olduğunu biliyoruz. Kendi reklamlarında diğer firmaları üstü kapalı şekilde (ya da bu reklamda olduğu gibi açık açık) kötülemeleri, ya da kendi cihazlarındaki özelliklerin çok daha iyi olduğunu belirtmeleri alıştığımız bir durum. Yine de teknoloji devi Microsoft'un yaptığı reklam filminin bu zamana kadar gördüğümüz en sağlam reklam filmlerinden olduğunu belirtmekte fayda var.

Basit bir şekilde düşünerek etkili bir reklam çekmek isteyen Microsoft, Mackenzie Book isimli birini buldu. Evet, bu kişi gerçek ve hayır, bu isimlerin 'MacBook'a benzediğini düşünen ilk kişi siz değilsiniz. Microsoft, tam olarak bu sebepten dolayı bu kişiyi seçti ve 30 saniye içerisine 'dalgası' bol bir reklam sığdırdı.

mac book

Surface Laptop 2 isimli dizüstü bilgisayarının MacBook'tan daha iyi olduğunu kanıtlamak için bir reklam filmi çeken Microsoft, Mac Book isimli kişiyi reklamda oynatarak onun fikirlerini aldı.

İki dizüstü bilgisayarın da pil ömrü ve hızını öne çıkaran Microsoft, tüm konularda daha iyi olduğunu belirtti. Yine de pil ömrü konusunda aşağıda yer alan 'MacBook Air ile karşılaştırılmıştır' ibaresinin gözümüzden kaçmadığını da belirtmek istiyoruz.

Hız konusunda GeekBench'teki çoklu çekirdek sonucuna göre bir karşılaştırma yaptığını videonun altında yer alan küçük beyaz yazılarla belirten Microsoft, Surface Lapto 2'nin daha hızlı olduğunu da belirtti. Ardından reklamın zirve noktası ve son karşılaşmasına geçti.

microsoft surface book 2

Mac Book isimli kullanıcıya "Hangi dizüstü bilgisayarın dokunmatik ekranı daha iyi?" sorusunu sorduğu zaman "Surface, çünkü bir dokunmatik ekranı var" cevabını aldıktan sonra "Tüh, doğru. Mac'lerde dokunmatik ekran bulunmuyor" şeklinde bir yorum yapıyor.

Üç konuda yapılan karşılaştırmanın ardından reklam, Mac Book isimli kullanıcının "Surface 2 almalısınız, ben Mac Book" demesinin ardından Microsoft'un "Evet, gördünüz, Mac Book Surface alın diyor" demesiyle birlikte sona eriyor. Yalnızca 30 saniye süren reklam filmini aşağıdaki video aracılığıyla izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.theverge.com/tldr/2019/7/31/20749394/microsoft-mac-vs-pc-ad-mac-book-apple#512732129
85
10
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
85
10
4
2
0