Apple'ın Giyilebilir Ürünleri, Satışlarda iPad ve Mac’i Geride Bırakacak

10
4
2
2
1
Apple’ın ağırlıklı olarak Apple Watch ve AirPods tarafından başı çekilen ancak aynı zamanda HomePod ve aksesuarlarını da içeren giyilebilen teknolojileri, yeni bir rapora göre hem iPad’in hem de Mac’in 2020 yılının sonuna kadar yerini alacak.

Yeni bir rapora göre Apple’ın Apple Watch ve AirPods gibi giyilebilir teknoloji ürünleri, Mac ve iPad’in yerini almaya hazırlanıyor. Apple’ın giyilebilir teknoloji işlerini analiz etmek biraz zor çünkü şirket, bu kategorideki ürün başına birim satış raporunu açıklamıyor ancak 9to5Mac tarafından tespit edilen yeni bir raporda yer alan ifadeler, n-bunu doğruluyor. Raporda yer alan ifadeler şöyle:

“Gelir bazında Apple’ın giyilebilir teknoloji işi, şu anda %55 ile %60 arasında değişen yıllık 16 milyar dolarlık bir büyüme gösteriyor. Mevcut büyüme hızında giyilebilir teknolojiler, 2020 yılının sonlarına doğru iPad ve Mac’i geçecek ve iPhone'un yanı sıra diğer hizmetlerin ardından 3. sıraya yerleşecek gibi görünüyor.”

Apple Watch ve AirPods, satışlarda en çok paya sahip iki cihaz:

apple airpods

Giyilebilir teknoloji kategorisi Apple Watch; AirPods, HomePod ve çeşitli Apple aksesuarlarını bir araya getirse de Watch ve AirPods’un satışları diğerlerinin fazlasıyla önüne geçerek 60 milyon birim satış yapılmasını sağladı.

Apple’ın giyilebilir teknoloji sektörü, 2020’nin sonuna kadar hem iPad’i hem de Mac’i sollayacak gibi görünüyor ve bu durumda şirketin bu ürünlere daha çok yoğunlaşması bekleniyor.

Son dönemde Xiaomi, Samsung, Huawei gibi giyilebilir teknolojik ürünler pazarında satışlarını artıran şirketlerin olması, Apple'ın da bu alanda büyük bir motivasyonla iyileştirmeler yapmasını sağlıyor. Kendi iç satışlarında hızla yükselen giyilebilir teknolojik ürünler, diğer şirketlerin ürünleriyle rekabette de öne çıkıyor. Apple'ın bu hızlanmadan sonra giyilebilir teknoloji alanına daha fazla yatırım yapıp yapmayacağını önümüzdeki süreçte hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/apple-watch-airpods-set-to-overtake-ipad-and-mac-sales_id118146
10
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
4
2
2
1