Apple’ın Kredi Kartı Hakkında Çoğu Kişinin Bilmediği Gerçek

32
7
3
2
0
Apple, kendi kartına sahip olan kişileri kartı muhafaza etme konusunda uyarıyor. Yine de bu uyarıyı dikkate almayanlar, kart ile farklı çalışmalar yaparak yeni tasarımlar ortaya çıkartıyorlar ancak Apple'ın bu uyarıları yapmasının ardında farklı bir gerçek yatıyor.

Apple, “Apple Kart” kullanıcılarını, kartlardaki beyaz yüzeylerin tahriş olma ihtimalini sebep göstererek kartlarını deri cüzdanlarda tutmama konusunda uyarıyor. Buna rağmen Apple, cihazları kurcalamayı sevenler ve kendin yap tarzı ürünlerle ilgilenenler için farkında olmadan ideal yüzeyi üretmiş olabilir.

Nick Wiegand isimli Twitter kullanıcısı, Twitter’a ve Instagram’a yüklediği gönderiler ile Apple Kart’ını CNC makinasıyla işlediği anları yayınladı. Wiegand, paylaştığı videoda titanyum Apple Kart’ının arka yüzeyini karmaşık desenler ile süslüyor. Aslında Apple'ın bu hamlesinin ardında yatan gerçek, kullanıcıların farklı tasarımlarla kartı kullanabilmesi.

Wiegand'ın paylaştığı görüntülerde sonuç oldukça etkileyici:

()

Bu alanda farklı fikirlere sahip olan tek kişi Wiegand değil. Daha önce farklı yayıncılar da Apple Kart üzerindeki beyaz kaplamayı soyarak cihazın saf metal bir görüntüsünü elde etmeyi başarmıştı.

Bütün bu görsel çalışmaların yanı sıra Apple'ın aslında kartları kişiselleştirmek için böyle bir tasarım ortaya çıkardığı, ilerleyen zamanlarda kişiye özel modifiye edilmiş kartların sunulacağı söyleniyor.

titanyum

Apple Kart üzerinde denenebilecek ve güzel görüntülerin ortaya çıkarılabileceği oldukça farklı işlemler olmasına rağmen yine de kart sahiplerinin yeni, titanyum kartları üzerinde işlem yapmaları çok da mantıklı bir hareket değil. İstemeden verilen herhangi bir hasar, kartı işlem göremez hâle getirebilir.

Kaynak : https://www.theverge.com/tldr/2019/9/5/20851703/apple-card-titanium-defaced-custom-design-cnc-machine-decal
32
7
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
32
7
3
2
0