17
4
4
2
0

Geçtiğimiz gün (13 Ekim 2020) 'Hi, Speed' sloganıyla yeni teknolojilerini tanıtan Apple, birçok kişinin dikkatini de üzerinde toplamayı başardı. Dünyanın dört bir yanından takip edilen etkinlikte herkesin göz bebeğiyse hiç kuşkusuz iPhone 12 ailesi oldu.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle çevrimiçi bir şekilde gerçekleştirilen etkinlik, Apple'ın ürün yelpazesine göre oldukça uygun fiyatlı olarak adlandırabileceğimiz HomePod mini'yi tanıtmasıyla başladı. Bütün evi akıllı ve etkileşimli bir hale getiren üründen sonra tabii ki gözler iPhone 12'ye çevrildi.

Apple'ın yeni telefon serisini oluşturan ve Pro modellerini de içerisinde barındıran iPhone 12, özellikle tasarım konusundaki değişikliğiyle dikkat çekti diyebiliriz. Tabii ki genel iPhone tasarımından şaşmayan Apple, kullanıcıların ciddi şekilde isyan ettiği yuvarlanmış köşelerden vazgeçip düz bir kasada karar kılarak kullanıcıların beğenisini kazandı.

iPhone 12

Apple, iPhone 12'den bahsederken aynı zamanda iPhone 12'nin sahip olacağı belirli özelliklerden de bahsetti. Bahsi geçen konular arasındaysa mobil işlemci sektöründe çığır açması beklenen A14 Bionic'in yanı sıra kablosuz şarj sistemlerini daha kolay bir şekilde kullanıcılara sunan ve Donanım Sistemleri Mühendisliği Başkan Yardımcısı Deniz Teoman tarafından tanıtılan MagSafe yer aldı.

Birçok söylentiye konu olan ve birçok kişinin merakla beklediği iPhone 12 mini de lansmandaki yerini aldı. Dünyanın en küçük 5G'li telefonu olarak lanse edilen iPhone 12 mini'nin fiyatıysa pek ismine uygun olmadı diyebiliriz.

Lansmanda tepki çeken noktalar da oldu

iPhone 12 kutusu

Belki de birçok kişi tarafından hâlâ eleştirilen ve ilk kez Apple Watch etkinliğinde karşılaştığımız noktaysa şirketin karbon ayak izini düşürmek için verdiği karar oldu. Yaptığı karbon emisyonlarını en aza indirmek için şarj adaptörünü ve kulaklıkları artık kutu içeriğine eklemeyeceğini belirten Apple, bu sayede kutunun boyutunun da küçüldüğünü belirtti. Tabii ki bu da Apple'ın şarj adaptörünü ve kulaklıkları kutudan çıkartarak başka bir nedeni olup olamayacağı sorusunu ortaya çıkardı.

Firmanın telefonlar dışında tanıttığı son teknolojisiyse ülkemizde olmasa da dünya çapında birçok kişinin merakla beklediği 5G teknolojisi oldu. Apple, bu konuda son derece istekli ve hevesli olsa da firmanın bu hevesi, lansmandan yalnızca birkaç saat sonra sosyal medyada Apple'ı son derece ağır şekilde eleştiren ve tabiri caizse 'diss atan' Samsung tarafından yerle bir edildi.

Siz de dün gerçekleştirilen lansmanla ilgili tüm detaylara ulaşmak istiyorsanız videomuzu izleyebilir; yazımızdaki bağlantılara tıklayarak ilgili içeriklere ulaşabilirsiniz.

17
4
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
4
4
2
0