Tümü Webekno

Kategoriler

Hakkımızda Yazarlar Ödüllerimiz Künye Gizlilik İletişim
  1. Webtekno
  2. Sektörel Haberler ve İçerikler

iPhone 13 Kara Borsaya Düşebilir: Apple, Çip Krizi Yüzünden iPhone 13 Taleplerine Yetişemiyor

DigiTimes’a konuşan sektör kaynaklarına göre halihazırda iPhone 13 üretiminde kesintiye uğrayan Apple, bu cihazların satışında Şubat 2022’ye kadar zorluk çekecek. Bununla birlikte iPhone 13’lere olan talep de aksi şekilde artacak.

iPhone 13 Kara Borsaya Düşebilir: Apple, Çip Krizi Yüzünden iPhone 13 Taleplerine Yetişemiyor
Ümit Kılınç Ümit Kılınç /

Geçtiğimiz haftalarda Bloomberg’in paylaştığı bir haber, Apple’ın da çip krizinden ciddi oranda etkileneceğini gösteriyordu. Bu yıl bitmeden 90 milyon adet iPhone 13 üretimi yapmak isteyen şirket, kriz nedeniyle ancak 80 milyon adet üretim yapabilecekti. Bugün DigiTimes’a konuşan tedarik zincirinden kaynaklarsa sorunun uzun bir süre devam edeceğini gösterdi.

DigiTimes’a konuşan kaynaklar, Apple’ın yeni iPhone’larına olan talebi karşılayamayacağını doğruladı. Habere göre Apple, bu sorunu Şubat 2022’ye kadar yaşamaya devam edecek. Dolayısıyla Apple, istediği seviyede iPhone 13 satışı gerçekleştiremeyecek. Üstelik halihazırda yüksek olan talebe rağmen iPhone’lara olan talep, dünya genelinde yakın zamanda artış yaşayacak.

Apple, çip krizinden halihazırda önemli ölçüde etkilendi:

iPhone 13 Kara Borsaya Düşebilir: Apple, Çip Krizi Yüzünden iPhone 13 Taleplerine Yetişemiyor

Geçtiğimiz günlerde Apple’ın çip krizi nedeniyle iPad üretimini %50 oranında azalttığı öne sürülmüştü. Bununla birlikte son kazanç çağrısında Apple CEO’su Tim Cook, çip krizinin Apple’a 9 milyar dolar kaybettirdiğini açıklamıştı. Bu zararın bu yıl sonuna kadar artıp artmayacağı, artarsa da ne kadar artacağı bilinmiyor.

Akıllı telefon sektöründe çip krizinden etkilenen tek şirket elbette Apple değil. Hatta Apple, bu krizden en az seviyede etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Apple’ın rakibi Samsung’sa tıpkı Oppo ve Xiaomi gibi diğer üreticilerle birlikte bu krizden oldukça olumsuz etkilendi. Daha önce aktarılan bir bilgiye göre satıcılar, Samsung ve OnePlus gibi markaların orta segment telefonlarında yeterli stoğa sahip olma konusunda zorluk yaşıyor.

YORUMLAR

(3)
Yorumunuz minimum 30 karakter olmalıdır. (0)
F
feractus feractus 4 yıl önce
hala iflas etmedi mi?... o kadar rezalete rağmen...
A
Anonim 4 yıl önce
inşAllAh iflasınıda görürüz...
I
Isa Koç 4 yıl önce
karaborsada zaten
Tüm yorumlar yüklendi (3 yorum)