Apple, iPhone 8'de Daha Az Güç Tüketen ve Daha Canlı OLED Ekran Kullanabilir

1
0
0
0
0
Apple, iPhone 8'de Daha Az Güç Tüketen ve Daha Canlı OLED Ekran Kullanabilir
Yayınlanan bir raporda Apple'ın iPhone 8 ile birlikte SHARP'ın ürettiği OLED ekranlara geçebileceği açıklandı.

Geçtiğimiz ay Apple'ın iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerini tanıtmasından sonra, iPhone 8 ile ilgili çeşitli bilgiler de ortaya çıkmaya başladı. Apple'ın iPhone 7S modelini atlayarak iPhone 8 ile kullanıcıların karşısına çıkacağı iddialarından sonra, yeni bir rapor ise iPhone 8'de Apple'ın ekran teknolojisini değiştireceğini gösteriyor.

Paylaşılan ilk bilgilere göre Apple, iPhone 7'de kullandığı IPS LCD ekran teknolojisinden vazgeçerek OLED ekranların yaygınlaşmasıyla birlikte iPhone 8 modelinde OLED ekran teknolojisine geçecek.

OLED ekran teknolojisi sayesinde iPhone 8 kullanıcıları çok daha dinamik, canlı ve doğru renklerin yansıtıldığı kaliteli bir ekran deneyimi yaşarken aynı zamanda diğer ekranlara kıyasla OLED ekran daha az güç tüketecek.

Ekran teknolojileri konusundaki en büyük üreticilerden biri olan Sharp'ın akıllı telefonlar için üreteceği OLED ekranlarını kullanacağı söylenen Apple, iPhone 8 modelini önümüzdeki iPhone 7S modeli yerine 2017 yılında ya da 2018 yılında tanıtacak.

Ayrıca Sharp'ın OLED ekran teknolojisini mobil cihazlara taşımak için yaptığı yatırım ve Apple'ın son dönemde OLED teknolojisine ilgi duyması bu bilginin doğru çıkma ihtimalini yükseltiyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0