Apple'ın Dediği Kadar Var mı? İşte Apple Vision Pro'yu Deneyenlerin İlk Yorumları

10
6
2
1
0
Apple'ın ilk karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu deneyimleyen isimler, gözlük hakkındaki yorumlarını paylaştı.

Apple, 5 Haziran’daki WWDC 2023 etkinliğinde yeni bir çağa resmen giriş yaptığı karma gerçeklik gözlüğü Vision Pro’yu tanıttı. Black Mirror dizisinden kesitleri zihinlerde canlandıran gözlük, etkinlikte gösterilenlerle beklentiyi yüksek seviyelere çıkardı.

Bu gözlüğün, etkinlikte gördüğümüz tüm yeteneklerini günlük kullanımda da aynı şekilde konuşturup konuşturamayacağını henüz bilemiyoruz. Fakat bu konuda en azından genel bir kanıya ulaşmak için, WWDC etkinliğinde gözlüğü deneyimleme fırsatına kavuşan isimlerin yorumlarına bakabiliriz.

Teknoloji basınının büyük isimleri Vision Pro hakkında ne düşünüyor?

Basın, WWDC 2023'te gözlüğü 30 dakikalığına deneyimleme fırsatına sahip oldu ve bu anlarda görüntü alınması tamamen yasak idi.

Teknoloji dünyasının büyük aktörlerinden Marques Brownlee, özellikle Vision Pro'daki sensörlere hayranlığını dile getirdi. El ve göz hareketlerinin algılanmasında sorun yaşanmadığını ve kusursuz bir şekilde takip ve tespit edildiğini ifade etti.

Ayrıca göze yansıyan görüntüde keskinleştirmenin optimize edildiğini, böylece göz yorgunluğunun en az seviyeye ineceğini paylaştı. Finali ise bu gözlüğün diğer tüm gözlüklerden çok daha üstün olduğunu, ancak dokunsal tepkiye sahip olmadığını söyleyerek yaptı.

Sara Dietschy ise gözlüğün kullanımına ve potansiyeline dikkat çekti. Özellikle kurulum ve arayüzün aşırı kolay olduğunu belirten Sara, akıcılığa hayran kaldığını, sistem içinde de yaptığı hiçbir işlemde bir sorunla karşılaşmadığını ifade etti.

iJustine ise gözlüğü "deneyene kadar açıklayamayacağınız bir şey" olarak nitelendirdi. Cihazın ekranları harika olduğunu ve kafada fazlasıyla konforlu durduğunu belirtti. Fiyatı hakkındaysa "Anlayabiliyorum çünkü piyasadaki hiçbir şeye benzemiyor." ifadelerini kullandı.

iJustine de potansiyele dikkat çekerek "Şu anda birçok kişi gidip almayacak ama gelecekte daha küçük boyutlarda olunca potansiyeli var." dedi.

Yazılı basına bakacak olursak da BBC'den Zoe Kleinman ile başlayabiliriz. Zoe, gözlüğü genel anlamda çok iyi olarak değerlendirirken fiyata ve günümüz potansiyeline "sadece karma gerçekliği seviyor ve paranız varsa bu gözlüğü seveceksiniz" sözleriyle dikkat çekti.

vision pro

CNET’ten Scott Stein ise dikkat çeken ve gözden kaçabilecek bir noktaya parmak bastı. Scott, VR başlığı gözlükle kullanılamadığını söyledi. Lens ile yaptığı deneyimdeyse kamera ve ekran kalitesini övdü, arayüzün akıcılığını vurguladı.

The Verge’ten deneyimli isim Nilay Patel ise gözlüğe hayranlığını ortaya koydu. Patel, sadece sayıları geçerek iki adet 4K ekranın deneyim anlamında da "En yüksek çözünürlüğe sahip VR ekranı" dedi. Dış dünyanın gözlüğe yansıtılmasında hiçbir gecikme olmadığını belirtirken, bir tartışma konusuna da uğradı.

Patel, sosyal ilişkilere dikkat çekti ve başlığı kafasına takınca garip bir yalnızlık hissettiğini söyledi.

The Financial Times ve Wired yazarları ise cihazın potansiyeline ve “Apple” faktörüne dikkat çekti. Her iki yazıda da Apple geliştiricilerinin bu cihazda yeni sihirlerini konuşturabileceğine vurgu yapıldı.

Genel kanı: Gözlük ağır!

Evet, Apple'ın etkinlikte ağırlık detayını atlamasının bir sebebi var. Çünkü yorumunu paylaşan tüm editörler, gözlüklerin gerçekten de ağır olduğunu, uzun kullanımı düşünemediklerini belirtiyor...

Bir diğer genel kanı: Sosyal ilişkiler

Pek çok teknoloji editörü, paylaştığı videolar ve yazılarında ortak bir noktaya daha değindi: Gözlükler, insanları doğal sosyal ortamlarından çıkarıyor. Garip bir yalnızlık hissediliyor, yeni avatarlar gerçekçi gözükse de bir insan görme hissini vermiyor, 3D film izleme deneyimi muhteşem olsa da bir yandan da arkadaş ortamlarını düşündürüyor.

WWDC 2023'te neler oldu? İşte tarihe geçecek WWDC 2023'teki en önemli gelişmeleri derlediğimiz içeriklerimiz:

Apple'ın ilk iPhone lansmanından bu yana belki de en büyük yeniliği: Vision Pro tanıtıldı:

Tüm Apple ürünleri, sadece 2 hafta aradan sonra bir kez daha zamlandı:

iOS 17 resmen tanıtıldı:

iOS 17 ile birlikte yeni iPadOS, macOS, tvOS ve watchOS sürümleri de geldi:

Yeni 15 inç MacBook Air ve yeni Mac Pro da karşımıza çıktı. Yeni Mac Pro, Apple'ın bugüne kadarki en güçlü işlemcisi M2 Ultra ile geldi:

Apple Mac'lerin belki de en büyük eksikliğini, oyunları Mac'e getirecek projesini açıkladı:

Bu arada, bugüne kadar satılan en pahalı Apple ürünü olan 2019 Mac Pro, Türkiye'de satıştan kaldırıldı:

10
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
6
2
1
0