Apple Watch Bir Kez Daha Hayat Kurtardı: 'Kalp Atış Hızı' Sensörü Kanserin Erken Teşhis Edilmesini Sağladı

26
3
2
1
0
Daha önce hayat kurtarmasıyla sayısız kez gündeme gelen Apple Watch, bu sefer de 12 yaşındaki küçük bir kızın kanser olduğunun çok erken teşhis edilmesini sağladı.

Bugüne kadar pek çok kez Apple Watch’ın çeşitli şekillerde insanların hayatlarını kurtarmasına şahit olmuştuk. Yine bu olaylardan biri yaşandı ve 12 yaşındaki küçük çocuğun hayatı, Apple Watch’ın erkenden uyarması sayesinde kurtuldu.

Gelin 12 yaşındaki küçük kız Imani Miles’ın hayatı Apple Watch sayesinde nasıl kurtulmuş birlikte bir göz atalım.

Apple Watch, yayılmadan kızın vücudundaki kanseri tespit etti

12 yaşındaki Imani Miles ve annesi Jessica Kitchen, Apple Watch sayesinde büyük bir badireyi daha başlamadan atlattılar. Küçük kızın taktığı Apple Watch, kızın kalp ritmindeki anormallikleri tespit ederek uyarı yapmaya başladı.

Devam eden uyarıları görmezden gelmeyen anne Jessica Kitchen, çocuğunu hastaneye götürerek durumu doktorlara aktardı ve Imani’nin vücudunda çok erken aşamada kanser hücreleri olduğu ortaya çıktı ve hemen tedavisine başlandı.

Bu, Apple Watch’ın ilk defa birinin hayatını kurtardığı bir olay değil. Daha önce pek çok insanın hayatı Apple Watch sayesinde kurtulmuştu. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.

Apple Watch sayesinde hayatı kurtulan insanlar

Kaynak : https://9to5mac.com/2022/10/21/apple-watch-helped-girl-treat-cancer/
26
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
26
3
2
1
0