Araştırma Sonuçlarına Göre Bir Galaktik Çarpışmanın Enkazında Yaşıyoruz

22
5
1
1
1
Gökbilimciler, Kasım ayında keşfedilen Anita 2 isimli galaksiyle Samanyolu Galaksisi'nin geçmişte büyük bir çarpışma yaşadığı hakkında bazı kanıtlara ulaştı. Bu, Samanyolu çevresindeki büyük dalgalanmaların ve karanlık maddenin gizemini çözmemize yardımcı olabilir.

Kasım ayında gökbilimciler, Samanyolu'nu çevreleyen düşük yoğunluklu fakat nispeten büyük bir galaksi olan Antlia 2'yi keşfettiklerini açıkladılar. Şimdi ise Rochester Teknoloji Enstitüsü'nden bir ekip, Samanyolu Galaksisi'nin dış hidrojen gazı diskindeki büyük dalgalanmalara sebebiyet veren şeyin Antlia 2 ile geçmişteki bir galaktik çarpışma olduğuna dair kanıt elde etti. Bu keşfin, on yıldan fazla süredir bilim insanlarını şaşırtan bir gizemi çözme ihtimali bulunuyor.

Rochester Teknoloji Enstitüsü'nden Sukanya Chakrabarti, çarşamba günü ekibinin bulgularını açıkladı. Gaia uydusu tarafından toplanan verileri kullanarak Antlia 2'nin geçmiş yörüngesini hesaplayan araştırmacılar, yüzlerce milyon yıl önce Samanyolu ile çarpıştığını ve bugün hâlâ gördüğümüz dalgalanmalara neden olduğunu keşfettiler. Ayrıca ekip, dalgaların nedenini ortaya çıkarmak için Sagittarius isimli cüce galaksi ile galaktik çarpışma simülasyonları gerçekleştirdi.

Chakrabarti; Antlia 2'nin, bilim insanlarının karanlık maddenin gizemini çözmesine yardımcı olabileceğine inanıyor ve Anita 2’nin karanlık maddeyi çözümlemek için eşsiz bir yapıya sahip olduğunu belirtiyor.

Kaynak : https://futurism.com/wreckage-epic-galactic-collision
22
5
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
5
1
1
1