Araştırmacılar, Kıl ve Testis Arasında İlginç Bir Bağlantı Keşfettiler

201
44
14
10
6
Yapılan araştırmalar sonucunda, erkek vücudunun ya testisler için ya da sakal gibi kılların gelişimi için enerji harcadığı belirlendi.

Batı Avustralya Üniversitesi'nde yapılan araştırmalarda, erkeklerin testis boylarıyla görünüşlerinin ters orantılı oldukları ortaya çıkarıldı. Bu araştırmalara göre erkek vücudu her ikisi için gereken enerjiyi sağlayamıyor.

Araştırmalar, insanlar da dahil olmak üzere 100'den fazla primat türü üzerinde yapıldı. Farklı türler üzerinde yapılan bu araştırmaların sonucu ise ortak bir paydada birleşti. Düzgün sakallara sahip ve saçları uzun olan erkeklerin, vücutlarındaki enerjinin büyük kısmı bu alanda kullanıldığı, testis boyutlarının ise daha küçük olduğu belirtildi. Aynı şey farklı hayvan türleri içinde geçerliydi ve kılları daha fazla olan hayvanların testis boyutları daha küçüktü. Erkek bireyler sakal gibi özelliklere enerji harcarken, testislerin büyümesi içinse yeterli enerjiye sahip ol(a)madıkları ifade edildi. Genelleme yapmanın doğru olmadığını belirten yetkililer, kılların fazlalığının yanında testis boyutlarınında büyük olabileceğini ancak bunun zor olduğunu söylediler.

Testislerin, sıcaklık kontrolü açısından vücut dışında oldukları biliniyor. Testislerde üretilen spermin, yumurtaları dölleyebilmesi için vücut sıcaklığından daha soğuk olması gerekiyor. Bu yüzden de vücudun iç sıcaklığından daha soğuk bir ortam olarak vücudun dışına sarkmış olarak bulunuyor. 

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-6906809/Why-men-beards-long-hair-smallest-testicles.html
201
44
14
10
6
Emoji İle Tepki Ver
201
44
14
10
6