Audi Destekli Otonom Uçan Taksiler, 10 Yıl İçerisinde Hayatlarımıza Girebilir

16
4
1
1
1
UBER ve NASA arasındaki ortaklıktan sonra bir başka Otonom Uçan Taksi projesi olan "Pop.Up Next" Audi ile ortaklık kurmasının yanında Alman hükumetinin de onayını aldı.

Geçtimiz yıl gündeme gelen “Otonom Uçan Taksi” girişimi, gerçek olma yolunda çok ciddi bir adıma daha imza attı. Airbus tarafından gerçekleştirilen projeye Audi’nin de ortak olmasının ardından, Alman Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer ve Dijitalden Sorumlu Devlet Bakanı Dorothee Bär’ın da projeye onay vererek gerekli bildirgeleri imzaladığı açıklandı.

Açıklamalara göre Almanya’nın Bavyera eyaletinin  Audi markasının ortaya çıkarıldığı Ingolstadt şehrinde, Uçan Taksi projesine dair Ar-Ge çalışmalarıının ve testlerinin gerçekleştirileceği kesinlik kazanmış durumda.

UBER ve NASA ortaklığında benzer bir projeye gönül vermiş bir projenin daha varlığı resmiyet kazanmışken, yaklaşık 10 sene içerisinde bilim-kurgu filmlerinin kült bir parçası olan uçan arabaların ve uçan taksilerin, hayatlarımızda yer edeceğini öngörmek hiç de zor değil.

Bahsi geçen projeye dair futuristik video ile "Pop.Up Next" adı verilen Otonom Uçan Taksi projesine yakından göz atabilirsiniz.

 

Kaynak : http://www.pazarlamasyon.com/teknoloji/airbusin-ucan-taksi-projesi-hayata-geciyor/
16
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
16
4
1
1
1