Avrupa’da Elektrikli Araç Bataryası İçin İkinci Bir Konsorsiyum Oluşturulacak

6
5
1
0
0
Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Avrupa’da elektrikli araç bataryası üretimi için ikinci bir konsorsiyum oluşturulmasına karar verdi. Konsorsiyumun oluşturulmasına yönelik gerekli ön anlaşmaların bu sonbaharda yapılması beklendiğini belirtti.

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Avrupa’da ikinci bir elektrikli araç bataryası konsorsiyumu oluşturulması konusunun görüşüldüğünü belirtmişti. Konsorsiyuma sekiz Avrupa ülkesinin onay verdiği iddia edilmişti. Bakanlık, konsorsiyum için gerekli ön anlaşmaların bu sonbaharda yapılmasının beklendiğini belirtti.

Söz konusu konsorsiyumda Alman şirketleri çoğunlukla önemli rol oynayacak. Konsorsiyuma katılacak firmalar hakkında ise bir bilgi verilmedi. Alman ekonomi gazetesi Handelsblatt, Almanya’nın otomobiller için batarya üretimi ve geri dönüşümü için ikinci bir konsorsiyum kurulmasında sekiz Avrupa ülkesi ile anlaştığını yazdı.

Elektrikli araba

Gazeteye göre Almanya’nın önde gelen şirketleri BASF, BMW, BMZ Group ve Varta, konsorsiyumun girişimcileri arasında yer alıyorlar. Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier ve Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, elektrikli arabaların bataryalarının Avrupa’da üretilmesine yönelik ortak projenin detaylarını kamuoyuna sunmuştu. Buna göre Avrupa’da elektrikli arabalara yönelik bataryaların üretimi için Fransa ve Almanya ortak hareket edecek ve projeye 5-6 milyar euroluk yatırım yapılacak.

Altmaier, daha önce yaptığı bir açıklamada projelere büyük ilgi olduğunu belirtmişti ve Avrupa’nın büyük otomobil şirketleri dahil 35 şirketin projede yer almak için söz verdiğini belirtti. Altmaier, üretilecek bataryaların “Made in Europe” damgasıyla ihraç edileceğini de vurgulamıştı.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/avrupadan-elektrikli-arac-bataryasi-icin-ikinci-konsorsiyum-41323757
6
5
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
6
5
1
0
0