Avustralya’da Bir Adam, Büyük İkramiyeyi Yanlışlıkla İki Kere Kazandı

41
7
4
1
1
Avustralya’nın Victoria eyaletinde yaşayan ve kimliği açıklanmayan bir adam, yanlışlıkla iki kere oynadığı kuponuna büyük ikramiyenin isabet etmesi üzerine ödülü iki kere kazandı.

Pek çok kişi şans oyunlarında hep aynı rakamlara oynama alışkanlığına sahiptir. Bu kişilerden biri de Avustralya’da yaşayan ve adı açıklanmayan talihli.

Yılın en büyük şans oyununda 70 milyon dolara ulaşan ikramiye, yapılan çekilişte üçe bölünmesine rağmen iki kişiyi zengin etti. Aynı kuponu kazara iki defa oynayan adam, böylelikle ikramiyenin üç parçasından ikisini almaya hak kazandı.

Melbourne şehrinde yaşayan adam, toplamda 46.6 milyon dolar ödül kazanmış oldu. Böylece adamın aldığı ödül yaklaşık olarak yüzde 33 artmış oldu.

Hayatının muhtemelen en kazançlı hatasını yapan adamın 30 yıldır aynı rakamlarla şans oyunu oynadığı bildirildi. 23.3 milyon dolar ödüle hak kazanan diğer talihlinin de kimliği henüz belirlenemedi.

Kazandığı ödülü ailesiyle paylaşacağını belirten ‘çifte talihli’, söyleyecek söz bulamadığını ve buna inanmakta güçlük çektiğini ifade etti. Adam, parayı aldıktan sonra emekli olacağını da açıkladı.

Şans oyununu düzenleyen organizasyonun sözcüsü Matt Hart, çekilişin olağanüstü olduğunu söyledi. Ödülün verildiği Oz Lotto’da geçen yıl toplam 253.7 milyon dolar, 20 talihli tarafından kazanıldı.

Kaynak : https://www.haberturk.com/hayatinin-en-guzel-hatasini-yapti-2415697
41
7
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
41
7
4
1
1