Reklam Gösterme Yarışı Saçma Sapan Bir Noktaya Evrildi: Reklam İzleyin Diye Bedava Televizyon Verilecek!

27
17
7
5
0
Pluto TV'nin kurucusunun yeni projesi, bedava televizyon verip insanlara reklam izlettirmeyi hedefliyor. Üstelik televizyon, bildiğimiz televizyonlardan da olmayacak. İşte tüm detaylar.

Reklamlar artık sadece televizyon kanallarımızda değil, oynadığımız oyunların içine dahi işledi. Hatta bunun da ötesinde Netflix, ücret verip üzerine reklamlar izleyerek içerik izleme imkânı sunan düşük fiyatlı bir paket bile çıkardı.

Tüm bu yeni reklam alanlarını göz önüne alınca televizyon reklamcılığında gelecek göremiyor olabilirsiniz. Fakat bu şüphe, bir şirketin örnek projesiyle ortadan kalkacak. Artık yayın değil, televizyonların kendisi reklamlı olacak, televizyonlar bedavaya verilecek.

Bedava televizyon, bol reklam:

Paramount Global’ın internet televizyonu hizmeti Pluto TV, reklamcılıkta yeni bir sayfa açan projesini geçtiğimiz haftalarda duyurmuştu. Pluto TV’nin kurucu ortağı Ilya Pozin, yeni girişimi Teevee Corporation ile insanlara bedava televizyon dağıtacağını söylemişti.

Bugün ise projenin detayları belli oldu. "Telly" olarak adlandırılan televizyon, aslında standart bir televizyon olmayacak. ‘Televizyon’, normal ebatlardaki bir televizyon ile birlikte bir ses barına ve ikinci bir ekrana ev sahipliği yapacak. Bu ikinci ekran, diğerine oranla daha küçük olacak ve üst ekranla aynı genişliğe sahip olacak.

İkinci ekranın görevi, aslında bedava televizyonun maliyetini ve çok daha fazlasını elde etmek olacak. Kullanıcılar, ana televizyon ekranından istediği içerikleri izlemeye devam ederken ikinci ekran, sürekli olarak reklamlara yer verecek. 

Tabii reklamların yanı sıra ikinci ekran, işlevsel özelliklere de sahip olacak. Örneğin, spor yayınlarında skoru gösterecek, hava durumunu sunacak, borsayı gösterecek, haber başlıklarını yansıtacak.

"Televizyonda renkten beri en büyük yenilik"

İlk ekrana döndüğümüzde ise 55 inçlik 4K bir televizyon olarak karşımıza çıkacak. Kullanıcılar, bu ekran üzerinden normal televizyonlar gibi istedikleri içerikleri izleyebilecekler. Cihaz, "TellyOS" ismi verilen bir işletim sistemine sahip olacak. Şirket, ilk başta buradaki bağlantı üzerinden 500 bin bedava Telly siparişinin verilebileceğini söylüyor. Bunların teslimatları yazın gerçekleşecek. Daha sonra stokların yenileneceğini tahmin edebiliriz.

Telly , Amazon ve Xiaomi’nin cihazları gibi hazır üretilmiş ‘çubuk’ şeklindeki Android TV cihazlarıyla da birlikte gelecek. Bunların yanı sıra sesli asistan, görüntülü arama, yapay zekâ destekli içerik önerileri ve hatta "Oyun Odası" özelliğine de sahip olacak. Şirket, 40'tan fazla oyunun oynanabileceğini söylüyor; ancak isim vermiyor. Son olarak Telly TV'de hareket takibi yapabilen fitness uygulamasının olacağını da ekleyelim.

Pozin, Telly'i bir devrim niteliğinde bir cihaz olarak görüyor ve "Renk geldiğinden beri televizyondaki en büyük inovasyon"  olarak tanımlıyor. Pozin'e göre şirketler, normal TV'deki reklamlarla milyarlar kazanıyor; ancak tüketiciler yine para ödemek zorunda kalıyor. Ücretsiz gelecek ve sürekli reklam gösterecek Telly TV'de ise bu durum çözülüyor.

Peki siz bu proje hakkında ne düşünüyorsunuz? Bedava televizyon karşılığında, izlediğiniz içeriği bozmadan (platformlardaki reklamlar hariç) devamlı reklam oynatan bir ekranı kabul eder misiniz?

 

27
17
7
5
0
Emoji İle Tepki Ver
27
17
7
5
0