Bilim Adamları Daha Hızlı Yüzmek İçin Yapılması Gerekenleri Açıkladı!

0
0
0
0
0
Yüzerken ellerinizin kapalı veya açık olması fark eder mi? Hollandalı bilim insanları bunun çok büyük farklar yaratacağını ortaya koyan bir çalışma yayınladı.

Mantıksız görünebilir ancak parmaklarınızı açarak daha hızlı yüzebilirsiniz. Bazı uzmanlar parmakların açık olmasıyla, yüzen kişinin %5 daha hızlı yüzebileceğini söylüyor. Bilim insanları bu tarz yüzmeyi diğerlerinden daha verimli buluyor.

Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nden bilim insanları, parmakların açık olduğu yüzme stilinde suyun içinde kendimizi daha iyi ileri çekebileceğimizi açıkladı. Suda kendimizi ne kadar çok çekersek o kadar iyi. Fark küçük görünüyor, ancak yarışlarda büyük avantaj sağlayabilir.

Doktora öğrencisi Josje van Houwelingen “Eğer önemli bir yüzücüyseniz, birkaç derece fark bile sizin altın veya gümüş madalya alıp almayacağınızı belirleyebilir” diyor. Bu bilgi yüzücülerin antrenmanlarında ve yüzme tekniklerinde değişim yaratabilir.

Araştırmacılar kapalı ve açık kapalı el şeklinde yüzme denemeleri yaptırdılar. Elin en çok açık hali neredeyse 10 derece fark ediyordu. 3D printerda bu ellerin çıktısını alan bilim insanları, yaptıkları araştırmayı Amerkian Mekanik Topluluğu’nda dün sundu. Araştırmanın bir sonraki adımında gerçekçi yüzme hareketleri yapabilen robotlar kullanacaklar.
 

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3961116/Want-swim-faster-Forget-instructor-told-SPREAD-fingers.html
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0