Bilim İnsanları, Göz Hareketlerinizden Kişiliğinizi Ortaya Koyacak Bir Yapay Zeka Geliştirdi

16
4
3
1
0
Çağımızın en büyük ve önemli teknolojisi olarak kabul edilen yapay zekalar, ortaya koydukları sonuçlar ile hepimizin ağzını açık bırakıyor. Bilim insanlarının şimdilerde geliştirdiği bir yapay zeka, göz hareketlerinizden kişilik tipinizi ortaya koyacak.

Eğitimden sağlığa, teknolojiden bilime her alanda karşımıza çıkan yapay zekalar, dur durak bilmeden geliştiriliyor. Yapılan her güncelleme ile daha da iyi konuma gelen bu teknoloji, şimdilerde önemli bir görevi üstlenecek. Bu noktada göz hareketlerine bakarak kişilik tipinizi ortaya çıkarabilen yapay zeka tabanlı sistem, kısa sürede hayatımızın içine girecektir.

Sistem, özet olarak kişilik ve göz hareketleri arasındaki bağlantıyı göstermek için makine öğrenimi algoritmalarını kullanmaktadır. Bu test sonrası elde edilen bulgular, insanların göz hareketlerinin kişiliğinizi ortaya koyacağı düşünülmektedir. Nörotisizm, dışadönüklük, anlaşmazlık, sosyallik, bilinçli veya meraklı olma gibi özellikleri ortaya koyacak olan sistem, çeşitli hastane ve ceza evlerinde de etkin olarak kullanılabilir.

Bunlara ek olarak, geleceğimizde robotların hayatımıza gireceğini düşünürsek, bu yapay zeka bizlerin robotlarla daha iyi iletişim kurmasını da sağlayabilir. Güney Avustralya Üniversitesi tarafından, Stuttgart Üniversitesi, Flinders Üniversitesi ve Almanya'daki Max Planck Enformatik Enstitüsü ile ortak olarak geliştirilen teknoloji, günlük yaşamın yanı sıra önemli görevlerde de karşımıza çıkacaktır.

Kaynak : https://beebom.com/ai-can-reveal-your-personality-by-studyin-eye-movements/
16
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
16
4
3
1
0