14 Yaşındaki Tasarımcı, Apple'ın Önemli Bir Parçası Olmayı Nasıl Başardı?

31
10
5
2
0
Apple, 14 yaşındaki Spruce Campbell tarafından geliştirilen Operator 41 oyununu yeni oyun servisi Apple Arcade'e kabul etti. Peki bu oyunu özel kılan ve Apple Arcade'e kabul edilmesini sağlayan olaylar ne?

Apple Arcade, Frogger ve Rayman gibi popüler serilerin yanında Square Enix ve Capcom gibi bilindik oyun şirketlerinin de oyunlarına yer veren bir servis olarak çıkış yaptı. Yalnız servisle birlikte çıkışını gerçekleştiren oyunlardan biri olan Operator 41 özel bir yere sahip. Bu oyun, 14 yaşındaki Spruce Campbell tarafından geliştirildi.

Operator 41, oyuncuların gizli bir şekilde hareket etmeye çalıştıkları bir ajan oyunu. 14 yaşındaki Spruce Apple Arcade’in duyurusunu gördüğünde platform için yepyeni bir oyun yapma kararı almış. Bu kararı da gizlilik üzerine kurulan Operator 41 oyununun doğuşuna sebep olmuş.

operation 41

Aslında Spruce Campbell daha önce Apple’ın ilgisini üzerine çekmeyi başarmıştı. Spruce, Apple’ın seçtiği 350 öğrenciden biri olma fırsatını yakalayarak şirketin Kaliforniya’da düzenlediği geliştirici konferansına katılma şansı kazanmıştı. Spruce oraya yalnızca konferansı izlemek üzere davet edilmemişti, aynı zamanda kendi oyununu Apple’ın büyük abilerine de gösterme fırsatını yakalamış, hatta Tim Cook ile tanışmıştı.

Spruce Campbell ismi aslında son birkaç yılda The Independent ve Evening Standard gibi medya sayfalarında duyulmuş bir isim. Spruce, 2017 yılında yaptığı CyberPNK oyunuyla BAFTA ödüllerinde ‘genç oyun tasarımcısı’ ödülünü almıştı. Bundan sonraki oyunu ise CYBER:JUMP olmuştu. Bu arada Spruce, oyununun 54 görüntülemeye sahip bir oynanış videosunun altına ‘Eğlendiğin için çok mutluyum!’ yorumunu atmış. CYPER:JUMP’ın bahsettiğimiz oynanış videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Campbell’ın Kaliforniya ziyareti Tim Cook’la tanışmanın dışında dediğimiz gibi oyununu tanıtma fırsatını da sunmuştu, şimdi de bu kısımı anlatalım. Campbell’ın Kaliforniya günleri konferanslara ve kodlama oturumlarına katılarak geçiyordu. Ancak geceleri, gündüz öğrendiği şeyleri yeni oyunu Operator 41’e aktararak geçiyordu.

Halihazırda oyun tasarımının ve kodlarının çoğunu hazırlamıştım, ama göstermek için yeterli bulmuyordum. Dolayısıyla konferans gecesi Apple’a oyunumu göstermek için prototip bir seviye hazırladım. Bir sonraki günümün tamamını buna adadım.

operator 41 apple arcade

Gün artık bitmek üzereyken Spruce kodunu tamamladı ve bilgisayarını çantasına koydu. Oyunların sunum zamanı 18:00’da bitecekti ancak bir saat öncesinden oturum toplanmaya başlamıştı. Campbell, Apple çalışanlarını durdurdu ve onlara yeni oyununu gösterdi. Campbell’ın yaptığı sunum topu topu 10 dakika sürdü.

Apple, Campbell’ı Apple Arcade bünyesine aldıktan sonra aynı zamanda kendisine kaynak ve lojistik destek sağlayabilecek yayıncıları da söyledi. Apple ve BAFTA ödüllerinde tanıştığı geliştiriciler arasından seçim yapan Campbell’ın seçimi Shifty Eye oldu.

Operator 4, oyuncular arasında çok fazla duyulmamış ve piyasada görülmeyen bir oyun olmasına rağmen 14 yaşındaki birisinin bu oyunu yapmış olması oyunu özel bir yere taşıyor. Apple’ın Arcade servisi, App Store’da olduğu gibi her oyunu yayınlayan bir platform değil. Dolayısıyla Apple’ın Campbell seçiminin arkasında yatan etmen, oyunun 14 yaşındaki bir kişi tarafından geliştirilmiş olması.

Kaynak : https://www.vice.com/en_us/article/43k4ww/its-hard-to-use-apple-arcade-without-wondering-how-developers-will-be-paid
31
10
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
31
10
5
2
0