Bir Kamyon 175 Bin Doları Otobana Saçtı, Herkes Paraları Topladı (Video)

67
6
5
5
3
Atlanta otobanında filmlere konu olabilecek (belki de daha önce sahne olmuş) bir olay yaşandı. 175 bin dolar taşıdığı tahmin edilen bir zırhlı kamyonun arka kapısının açılması sonucunda on binlerce dolarlık banknot otobana saçıldı. Otobanda bulunan sürücüler, araçlarını yol kenarına çekerek banknotları toplamaya başladı.

Birçok insan, gökten para yağması konusunda hayal kurmuştur. Bugün Atlanta'da yaşanan olayın, tam olarak 'gökten para yağma' durumunu karşılamasa da buna çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Atlanta Journal-Constitution'ın (AJC) haberine göre zırhlı bir kamyon, içerisinde on binlerce dolarla birlikte Atlanta'da yolculuk yapıyordu. Arka kapının beklenmedik bir şekilde açılmasıyla birlikte on binlerce dolar otobana saçıldı. Teknik olarak hırsız diye nitelendirilen sürücülerse hemen yol kenarına park ederek araçtan düşen banknotları toplamaya başladı.

Dunwoody Polis Departmanı, zırhlı kamyonun düşürdüğü parayı teslim etmelerine dair bir açıklamada bulundu. Tabii ki paranın çok büyük bir kısmı teslim edilmedi.

Komiser Robert Parsons, AJC'ye verdiği açıklamada, parayı geri getirenlerin hiçbir şekilde cezai bir yaptırımla karşılaşmayacağını ancak parayı geri getirmeyenlerin tespit edilmesi halinde ceza alacaklarını bildirdi. AJC, haberinde 1.500 doların altındaki hırsızlıkların 'kötü davranış' ya da 'hafif suç' olarak nitelendirildiğini belirtirken bu meblağın üstündeki herhangi bir paranın direkt olarak suç olduğunu ifade etti.

Otobanda bu olaylar yaşanırken çekilen bir video da sosyal medya platformlarında paylaşıldı. Araçlarını yolun kenarına çeken sürücüler, zırhlı kamyondan dökülen banknotları toplarken görüntülendi. Polisler, bu videoda bazı plakaların görüldüğünü ve kişilerin plakalar aracılığıyla tespit edileceğini bildirdi.

Şu ana kadar bir kişi 2.100 dolar, bir kişi 500 dolar olmak üzere 2.600 dolar teslim edilmiş olsa da kamyonda bulunan 175.000 dolara yakın paranın geri kalan kısmı teslim edilmedi.

Olayın görüntülerine aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/07/10/armored-truck-spills-cash-highway/
67
6
5
5
3
Emoji İle Tepki Ver
67
6
5
5
3