Bitcoin Madenciliğinde Yeni Süreç: Tüm Bitcoin'lerin Yüzde 85'i Kazıldı

21
8
4
1
0
Devletlerin temkinle yaklaştığı ancak pek çok kesim tarafından geleceğin para birimi olarak nitelendirilen Bitcoin'in yüzde 85'lik kısmı kazıldı. Yapısı gereği bundan sonra Bitcoin elde etmek zorlaşacak ve sürecin tamamlanması 2140 yılını bulacak.

Son yıllarda, çok büyük bir dijital dönüşüm yaşanıyor. Artık çoğu işlem internet üzerinden yapılabiliyor ve insanların hayatları, bir nebze de olsun kolaylaşıyor. Dijital dönüşüm dediğimiz olay, tüm sektörlerde yaşanıyor ancak belki de bunlardan en önemlisi kripto para birimleri.

Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para birimlerinin belirli amaçları var. Örneğin; Ripple isimli bir kripto para birimi bankacılık işlemlerini hedeflerken Tron isimli bir para birimi ise oyun sektörünü hedefliyor. Tüm bu para birimlerinin bağlı olduğu birimse Bitcoin. Tamamen merkeziyetsiz bir yapıya sahip olan Bitcoin'in, kimden alındığı, kime gönderildiği bilinmiyor. Bir bakıma, Bitcoin'in hedefinin de gizlilik olduğunu söyleyebiliriz.

bitcoin

Bitcoin, teknolojik bir para birimi olduğundan, herhangi bir merkez bankası tarafından basılmıyor. Bilgisayarların yaptığı hesaplamalarla elde ediliyor ve elde edilen Bitcoin miktarı arttıkça, yenisini elde etmek güçleşiyor. Bu Bitcoin elde etme işlemine de Bitcoin kazma veya Bitcoin madenciliği deniyor. An itibarıyla oluşturulan Bitcoin'lerin, yüzde 85 kadarı kazılmış durumda.

Bitcoin madencileri, 17,850,000 Bitcoin bloğunu kazmış durumdalar. Bu da geriye sadece 3.15 milyon adet henüz kazılmamış Bitcoin kaldığı anlamına geliyor. Ancak bu Bitcoin'lerin kazılıp, piyasaya sürülmesi içinse hala 100 yıldan daha fazla bir süreye ihtiyaç var. Mevcut teknolojiler kullanılmaya devam ettiği takdirde, yaklaşık olarak 2140 yılına geldiğimiz zaman bütün Bitcoin'ler piyasaya sürülmüş ve kaynak tamamen son bulmuş olacak.

Ancak bu durumun, yatırımcıları ya da Bitcoin'e ilgi duyan insanları telaşlandıracak hiçbir yanı yok. Hatta yatırımcılar için, bu durumun iyi bir anlamı bulunuyor. Bitcoin'in yapısı gereği bundan sonra Bitcoin kazılması ve piyasaya sürülmesi daha zor olacak. Bu da arz talep dengesinden dolayı, Bitcoin'in değerlenmesini sağlayacak. 

Bitcoin, Google verilerine göre şu an itibarıyla 56.123 TL (10.038 dolar) seviyelerinde işlem görüyor.

Kaynak : https://thenextweb.com/hardfork/2019/08/01/85-percent-bitcoin-mined-cryptocurrency/
21
8
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
21
8
4
1
0