ABD'li Senatörden Dikkat Çeken Bitcoin Çıkışı

8
3
1
1
1
Son dönemlerin sıkça konuşulan konularından olan Bitcoin, ABD senatosunun da gündemine oturdu. Bitcoin'le ilgili açıklamalarda bulunan bir Senatör, Bitcoin'in ABD'de yasaklanamayacağını söyledi.

Hayatımıza ilk kez 2009 yılında giren ve girdiği dönemlerde "sudan ucuz" diyebileceğimiz fiyatlardan satılan kripto para birimi Bitcoin, son yıllarda popülerliğini iyiden iyiye artırdı ve tüm dünyanın konuştuğu bir durum haline geldi. Kimi ülkeler kripto para birimleri ve Bitcoin'i doğrudan yasaklamak isterken kimi ülkelerse kripto para birimlerine çekimser yaklaşıyorlar.

Geçtiğimiz günlerde ABD senatosunda düzenlenen bir toplantı sırasında kripto para birimleri ele alındı. Toplantıda konuşan Senatör Mike Crapo, Bitcoin ve diğer para birimleriyle ilgili dikkat çeken bir çıkış yaptı.

bitcoin

ABD Senatosu Bankacılık Komitesi tarafından düzenlenen bir toplantıda konuşan Crapo, ABD yönetimin istemesine rağmen Bitcoin'i yasaklayamayacağını söyledi. Crapo, böyle olması gerektiğini savunmadığını ancak Bitcoin'in yeni ve küresel bir teknoloji olduğunu söyleyerek ABD yönetiminin yasaklama gibi bir karar alamayacağını söyledi.

Bitcoin ve diğer para birimlerinden fayda sağlanabileceğini söyleyen senatör, dijital dönüşümün çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve ABD'nin de bu dönüşüm sürecinde bir öncü olması gerektiğini söyledi. Yaptığı Bitcoin çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken senatör, toplantıda bulunan diğer senatörlerin, desteğini de almayı başardı. Toplantı sırasında bazı senatörler Bitcoin'i "Durdurulamaz bir güç." olarak tanımladılar.

Kaynak : https://www.haberturk.com/abd-li-senator-istesek-de-bitcoin-i-yasaklayamayiz-2509442-teknoloji
8
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
8
3
1
1
1