Böcekten Esinlenilen Robotun Ezil(eme)diği Video

22
5
5
1
1
Araştırmacılar, daha sağlam ve daha esnek robotlar üretebilmek için doğadan, en çok da böceklerden ilham alıyor. Bu küçük robot hamam böceği, ezmesi pek de kolay olmayan bir ürün.

Daha güçlü, daha dayanıklı, daha esnek robotlar yapmak için araştırmacılar gözünü böceklere dikmiş durumda. Nükleer bombalara dayanabilen ve oldukça zor şartları atlatabilen hamam böcekleri, bir araştırmaya da ilham verdi. Bu robot, hamam böceklerinin hareketlerini de taklit ediyor. 

Tek bacaklı, bıçağa benzeyen bu makine, saniyede kendi boyunun 20 katı mesafe kat ediyor. Hamam böceği robot, 1 santimetre uzunluğunda ve kabuğu, dışarıdan uygulanan kuvvete göre elektriksel tepki veriyor. 

robot

Araştırmacılar, robotun ne kadar performanslı olduğunu, hızını, gücünü ve esnekliğini görmek için bazı testler yaptılar. Robot, 7,5 derece eğimde kendi boyunun 7 katı hızda hareket etti, kendi ağırlığının 6 katı ağırlığı taşıyabildi ve kendisinden yaklaşık 1 milyon kat ağır olan yetişkin insan ayağına karşı koymayı başardı. 

böcek robot

Araştırmacılar, robotların bu şekilde deneylerle daha iyi hareket etmeyi öğreneceklerini ve ileride pek çok alanda kullanılacaklarını söylüyor. 

Kaynak : https://www.sciencemag.org/news/2019/07/watch-human-try-crush-cockroach-inspired-robot-and-fail
22
5
5
1
1
Emoji İle Tepki Ver
22
5
5
1
1