Dünyanın En Değerli NFT Koleksiyonu Hakkında Soruşturma! NFT'lerin Kaderini Belirleyebilir

5
4
0
0
0
NFT dünyasının en değerli koleksiyonu olan Bored Ape Yacht Club'ın ardındaki isim Yugo Labs'e soruşturma açıldı. SEC tarafından başlatılan soruşturma, NFT'lerin geleceğini de yakından ilgilendiriyor.

Geçtiğimiz yıl bomba bir çıkış yapan, günümüzdeyse yatırımcılarını büyük bir hüsrana uğratan NFT sektöründen bugün önemli bir haber geldi. NFT piyasasının en yüksek fiyatlardan satılan bazı NFT’lerinin de yer aldığı, ikonikleşen maymun figürüne yer veren Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin oluşturucusu hakkında soruşturma başlatıldı.

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Bored Ape Yacht Club NFT’lerinin oluşturucusu Yuga Labs hakkında soruşturma açtı. Soruşturmanın nedeni ise NFT sektörünün çöküşü ya da bu NFT’lere yatırım yapanların uğradığı maddi kayıp değildi.

Soruşturma neden açıldı?

nft

Bloomberg tarafından ismi gizli bir kaynaktan öğrenilen bilgilere göre soruşturma, NFT’lerin satışa sunulmasının hisse senetleriyle benzer olup olmadığını anlamak, dolayısıyla aynı kuralların gerekliliğinin incelenmesi üzerine başlatıldı.

SEC, NFT’lerin yanı sıra ApeCoin’in dağıtımını da inceleme altına aldı. Bu kripto para birimi, Bored Ape Yacht Club NFT’lerine sahip kişilere dağıtılmıştı.

SEC, kripto varlıkların büyük çoğunluğunu incelemek istiyor:

Yuga Labs’e yönelik açılan yeni soruşturma, SEC Başkanı Gary Gensler’in kripto varlıkların SEC düzenlemelerine uymasını sağlamak için attığı yeni bir adım olarak değerlendiriliyor. Gensler, daha önce pek çok kez kripto varlıkların SEC tarafından denetlenmesi gerektiğini dillendirmişti. 

SEC’in Yuga Labs’e soruşturma açması, Yuga Labs’in yasa dışı bir eyleme imza attığı anlamına gelmiyor. Fakat soruşturmanın sonucu, NFT’lerin geleceği için büyük bir önem taşıyacak. SEC, NFT’ler ve tokenlar için bazı düzenlemeleri yürürlüğe sokma potansiyeline sahip olabilir.

Kaynak : https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-10-11/bored-ape-creator-yuga-labs-faces-sec-probe-over-unregistered-offerings
5
4
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
4
0
0
0