BTK: İnternetin Kesilmesi İle İlgili Hiçbir Açıklama Yapmadık

0
0
0
0
0
BTK: İnternetin Kesilmesi İle İlgili Hiçbir Açıklama Yapmadık
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), yaptığı açıklamada yayın kuruluşlarının asılsız haber yaptığını belirterek haberleri yalanladı.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz gün ülke genelinde internet bağlantısı kesilmiş ve uzun süre internete erişilememişti. Hala bazı servislerde erişim sorunu devam ederken, BTK'nın internet kesintisi problemiyle ilgili teknik arızayı işaret eden bir açıklama yaptığı gündeme gelmişti.

Ancak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), dün akşam saatlerinde yayınladığı basın açıklamasıyla bu yönde yapılan haberlerin asılsız olduğunu ve BTK tarafından hiçbir yayın kuruluşuna açıklama yapılmadığını belirtti. Bu açıklamanın VPN'lerin engellenmesi talimatı haberini de kapsadığı ve BTK'dan bu yönde bir karar çıkmadığı da tahmin ediliyor.

BTK'nın yayınladığı basın açıklaması

04.11.2016 tarihinde internet ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hiçbir kurum ve kuruluşa açıklama yapılmamıştır. BTK’dan açıklama yapılmış gibi bildirilen haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

İnternet ile ilgili açıklama Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın düzenlemiş olduğu Basın toplantısında sorulan bir soru üzerine "Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner" şeklinde kamuoyuna yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Kaynak : http://www.btk.gov.tr/File/?path=ROOT%2f1%2fDocuments%2fBas%C4%B1n+B%C3%BClteni%2fBTK-Gercegi-yansitmayan-haber-04-11-2016.pdf
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0