1.099 TL’lik Call of Duty: Modern Warfare 2'yi Satın Alsanız Bile 'Telefonunuzu Vermeden' Oynayamayacaksınız

30
11
5
2
0
Activision, Call of Duty: Modern Warfare 2'ye erişmek isteyen oyunculara yeni bir şart sundu. Oyuna girmek isteyenlerin, battle.net hesaplarına telefon numarasını kayıt etmesi gerekecek. Peki neden?

Video oyun dünyasının önemli isimlerinden Activision, bundan birkaç ay önce Call of Duty serisinin yeni oyunu Call of Duty: Modern Warfare 2'yi duyurdu. Oyuncuları heyecanlandıran yapım, birkaç hafta önce de açık beta sürüm olarak resmen yaynlandı. Activision, bu oyunu 28 Ekim'de tüm oyunsevelerin beğenisine sunacak.

Geri sayım devam ederken ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Activision, oyun istemcisi battle.net için ufak ama önemli bir güncelleme yaptı. Bu güncelleme, oyuncuların bazı oyunlara erişebilmek için cep telefonu numaralarını sisteme kaydetmelerini zorunlu kılıyordu. battle.net'te yer alan bir bilgilendirme metninde;  Overwatch 2 ve Call of Duty: Modern Warfare 2 oynamak isteyen oyuncuların da telefon numaraları ile battle.net hesaplarını bağlaması gerektiği ifade ediliyor.

Peki Activision, neden böyle garip bir karar aldı?

Call of Duty: Modern Warfare 2

Activision'ın destek sayfasında, bu garip kararın neden alındığı da açıklanıyor. Öyle ki şirket, oyuncuların hile yaptıktan sonra yeni bir hesap almalarını engellemek için böyle bir karar almış. Açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: Tek bir kişinin oluşturabileceği ücretsiz hesap sayısını sınırlamak, oyuncuların eylemlerinden sorumlu tutulmasına yardımcı olur. Bu sayede toksik davranışlar ve hile azalır. Tüm oyuncular için olumlu bir topluluk deneyimi sağlanmış olur.

Bu arada; battle.net için alınan kararın dikkat çeken bir yanı var. Öyle ki bu hesaba kaydedilecek telefon numarasının faturalı hat olması gerekiyor. Yani sahte numaralar kullanılarak veya faturasız hatlarla hesap oluşturulamayacak. Activision'ın aldığı yeni kararın etkili olup olmadığını hep birlikte göreceğiz...

Kaynak : https://us.battle.net/support/en/article/262901
30
11
5
2
0
Emoji İle Tepki Ver
30
11
5
2
0