Call Of Duty: Modern Warfare, Konsollarda Klavye ve Fare İle Oynamaya İzin Verecek

10
5
2
0
0
Efsane FPS serisi Call of Duty’nin son oyunu olan Modern Warfare hakkında çıkan haberlere bir yenisi daha eklendi. Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre oyun, konsollarda klavye ve fare ile oynamaya olanak sağlayacak.

Call of Duty: Modern Warfare, platformlar arası bir oyun olarak duyurulmuştu. Bu da tüm Call of Duty serisi arasında bir ilk olmuştu. Platformlar arası oynayabilmenin yanında Activision'un, aynı zamanda konsollarda mouse ve klavye kullanımına da izin vereceği söyleniyordu. Yapılan son açıklamalar da bunu doğruladı.

Infinity Ward tasarım direktörü Joe Cecot, PlayStation Blog’a yaptığı açıklamarda Modern Warfare'in eşleştirme sisteminin çevre birimlerini destekleyeceğini söyledi. Joe Cecot yaptığı açıklamada, “Bir Gamepad kullanıyorsanız, gamepad kullanan başka oyuncularla takılacaksınız. Benzer şekilde, bir fare ve klavye kullanıyorsanız, fare ve klavye kullanan kişilerle birlikte veya onlara karşı oynayacaksınız.” sözlerine yer verdi.

COD: Modern Warfare

Platformlar arası oynanabilen ve konsollarda klavye, mouse kullanılmasına izin veren birçok oyun mevcut. Tıpkı diğer bu oyunlar gibi Call of Duty’de oyuna hangi çevre birimi ile başlarsanız onunla devam etmenizi istiyor ve oyun sırasında mevcut çevre biriminizi değiştirmenize izin vermiyor. Bu yöntemle de oyunda eşitliğin sağlandığını söylüyor.

Çoklu oyuncu modunun oyunda yer alacağı daha önceden bilinenler arasında yer alıyordu. Oyun hakkında diğer bilinenler ise; “fov slider” özelliği, sınırsız kare hızı desteği, HDR desteği ve çoklu monitör yapılandırmalarını destekleyecek olması. Bunların yanında oyun, Nvidia’nın RTX teknolojisi ile de uyumlu bir şekilde çalışacak.

Oyunun ortalama fiyatının konsollar için 550 TL'den yüksek olacağı tahmin ediliyor. Oyunun bilgisayar sürümü içinse fiyatlar 59,99 euro'dan (yaklaşık 370 TL) başlıyor. Türkiye fiyatlarının ne olacağını bilmesek de çok ucuz olmayacağına kanaat getirebiliriz. Haberimizi noktalamadan önce, Call of Duty: Modern Warfare’ın açık betasının 21 Eylül olduğunu ve tüm platformlar için çıkış tarihininse 25 Ekim olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kaynak : https://www.eurogamer.net/articles/2019-08-06-call-of-duty-modern-warfare-supports-mouse-and-keyboard-on-console
10
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
0
0