Bir Efsane Daha Sessizliğe Bürünüyor: Chevrolet, Camaro'yu Elektrikli Otomobile Çevirebilir

36
14
7
2
1
'Muscle car' denince akla gelen ilk modellerden olan Chevrolet Camaro, gürültülü geçen onca yılın ardından sessizliğe gömülecek gibi görünüyor. İddialara göre şirket, milyonların beğenisini toplamış olan modelini 2024 yılında elektrikli bir sedan haline getirecek.

1966 yılında Ford Mustang’e rakip olarak başlattığı serüvenini, inişlerle ve çıkışlarla günümüze kadar getiren Camaro, filmlerde işlenmiş, birçok kişinin hayalindeki otomobil haline gelmiş ve araçlara ilgisi olan neredeyse herkesin ya sahip olduğu ya da sahip olmak istediği bir otomobil olarak akıllara kazınmıştı.

Chevrolet'in akıllara kazınan modeli Camaro, her otomobil gibi geçmişten günümüze büyük değişiklikler geçirdi. Şimdiki haberimizse maalesef Camaro’yu sesleriyle bilinen muscle car tipi araçların önde gelenlerinden biri olarak tanıyan kişileri üzecek, çevreyi sevindirecek türden.

Camaro, elektrikli bir sedana dönüşebilir:

Camaro Exorcist

Bilgilere göre Chevrolet, alışık olduğumuz Camaro’yu, 2024 yılında 4 kapılı ve elektrikli bir araca çevirebilir. Aracın sevenleri, bu söylentiler karşısında tam anlamıyla yıkıldı ve elektrikli de olsa bir Camaro’nun en azından sedan yerine coupe ya da convertible olması gerektiğini söyledi.

Bunlar ortaya çıkacak olan araç hakkında -güçlü de olsalar- sadece söylentiden ibaret. Yani söz konusu sedan, Camaro ismini almayabilir. Aynı şekilde ihtimaller göz önünde bulundurulduğunda hibrit bir Camaro da karşımıza çıkabilir. Ya da Camaro, içten yanmalı motor olarak hayatına devam ederken yeni sedan, SS adıyla gelebilir.

Elektrikli araçlar yavaş yavaş piyasadaki yerlerini kanıtlayıp tüm dünyada kullanıma hazır hale gelirken araç üreticilerinin elektrikli modellere kaymasını normal karşılayabiliriz. Fakat bu elektrikli modeli Camaro olarak adlandırmanın ne kadar uygun olduğu tartışma konusu. Elektrikli bir Camaro modeli hakkında sizin düşünceleriniz neler? Düşüncelerinizi yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.thetruthaboutcars.com/2021/07/report-chevrolet-camaro-to-be-replaced-by-electric-muscle-sedan/
36
14
7
2
1
Emoji İle Tepki Ver
36
14
7
2
1