Chrome'a Geri Tuşunu İşlevsiz Kılan Siteler İçin Yeni Bir Güncelleme Geliyor

46
4
2
1
1
Bazı sitelere girdiğinizde bir önceki sayfaya dönemediğinizi fark etmişsinizdir. Google da tam bu sinir bozucu durumu ortadan kaldırmak için çalışıyor.

Gerek kripto madencilik yapan siteler gerek kötü amaçlı yazılım barındıran internet sayfaları girildiği anda kullanıcıyı esir altına alabiliyor. Geri tuşuna ne kadar çok bassa da aynı sayfaya dönen kulanıcıların bu durumdan kurtulmak için tek çareleri sekmeyi kapatmak oluyor. Google ise internet tarayıcısı Chrome'u çok yakında bu kötü amaçlı internet sitelerine karşı güncelliyor.

Neredeyse 15-20 yıldır internette karşımıza çıkan "geri tuşunun çalışmama" sorunu; istemediğimiz sayfaların açılmasına, videoların veya indirmelerin başlamasına ve bu doğrultuda bilgisayarımızın kontrolünün elimizden çıkmasına sebep oluyordu. Bunun için kötü amaçlı internet siteleri "geçmiş"inize müdahale ediyor, bir önceki internet girdilerinizi de kendi internet adresiyle değiştiriyordu.

"pushState" (bağlantıya yönlendirme) komutuyla kötü amaçlı kişilerin bu olayı gerçekleştirmesine izin veren HTML5 için ilk çözüm Chromium'un geliştiricilerinden 2016 yılının Kasım ayında gelmişti. Google'da bu çözümü kendi internet tarayıcısı Chrome'da uygulayacak. Bir sonraki güncelleme sonrasında kullanıcıların sayfa içerisinde herhangi bir bağlantıya tıklamadığı durumda Chrome, "pushState" komutunu görmezden gelecek.

Kaynak : https://nakedsecurity.sophos.com/2019/05/09/chrome-plans-to-save-you-from-sites-that-mess-with-your-back-button/
46
4
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
46
4
2
1
1